Facebook'taki yorum, Av. Varış'ın anısı

Geçtiğimiz günlerde 1979-1980 yılları arasında Ödemiş Belediye Başkanlığı yapan Tahir Çaylı'nın kurmuş olduğu şantiyede  o dönem...

Geçtiğimiz günlerde 1979-1980 yılları arasında Ödemiş Belediye Başkanlığı yapan Tahir Çaylı'nın kurmuş olduğu şantiyede  o dönem makam aracı olarak kullandığı 1953 model cipini gördüm. Gördüğüm manzara karşısında anılarım depreşti. Adeta geçmişe döndüm ve anı olması vesilesiyle Tahir Çaylı'nın o dönem makam aracı olarak kullandığı ciple fotoğraf çekildim. Bu fotoğrafı sosyal medya hesabımda (Facebook) paylaştım. Fotoğrafın altına gelen yorumlardan bir tanesi çok dikkatimi çekti. Bu yorum sevgili arkadaşım Av. Yaşar Varış'ın yorumuydu. Sevgili dostum Yaşar Varış yorumunda şu konuya değiniyordu: 'Yanılmıyorsam 1977 seçimler öncesiydi. Rahmetli Ecevit İzmir Konak'ta düzenlenen mitingde konuşacaktı. Tüm ilçelerden olduğu gibi Ödemiş'ten de büyük bir katılım vardı. Ben de o yıllarda Düzce Lisesi'nde öğretmendim ve tatile Ödemiş'e gelmiştim. Yıkılan eski belediyenin orada rahmetli Tahir abiyle karşılaştık. Beni görünce karşıdan eliyle 'gitmiyor musun?' der gibi işaret yaptı. 'Araba bakıyorum' deyince 'bizim düldül götürür gel' dedi. Cipe binip yola koyulduk. Yollar çok kalabalıktı. Hele o Torbalı'da Aydın tarafından gelenlerle buluşunca yollar tıkandı. Dur kalk yaparken araba stop etti.

Tahir abi maharetli elleriyle yeniden çalıştırdı. Netice olarak bu şekilde Konak Meydanı'na ulaştık. Konak o zamanlar böyle değildi, daha geniş ve boş bir alandı.

Ortalık tıklım tıklımdı. Rahmetli, dönüşte 'bu sefer oldu, iktidardayız' dedi. Çok umutlu ve gururluydu ama seçim günü gelip sandığa gidildiğinde yüzde 42,5 almamıza rağmen tek başımıza iktidar olamamıştık ama kara oğlan Ecevit'i Başbakan yapmıştık.

Mekanı cennet olsun, saygıyla anıyorum.'

İşte bu anı Tahir Çaylı'nın bir belediye başkanından ziyade bir abi olduğunu ortaya koymaktadır. Günümüzdeki bazı siyasetçilerden uzak, farklı bir samimiyeti ve yapısı olduğunu anlıyorum.

Ben de Sayın Çaylı'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Işıklar içinde uyu koca başkan Çaylı diyorum.

Bakmadan Geçme