“Eve ekmek götüremedikten sonra hiçbir türlü refaha erişemiyorsun”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kahvehanesini kapatmak zorunda olan Ödemişli bir vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnafa yapacağı...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kahvehanesini kapatmak zorunda olan Ödemişli bir vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafa yapacağı destek ödemeleri hakkında konuştu. Esnafa kira desteği kapsamında büyük şehirlerde 750, diğer illerde 500 lira verileceğini eleştiren vatandaş, 'Gülünç bir rakam. Günümüzde 4000 liradan aşağı kira yok. Bu yardımlar yeterli değil. Vatandaşın vergi borcu bir yandan; elektrik, su, doğalgaz borcu bir yandan. Ayrılan sektörlere verilecek olan bin lira para neye yetecek ki? Bin lira yardım yapılacağına hiç olmazsa asgari ücret yaşanılabilir bir şekilde arttırılsın, herkes kimseye muhtaç olmadan yaşasın. Ben, koronavirüs nedeniyle kahvehanemi kapattım. Dolayısıyla bu destekler bana yeterli gelmiyor. Eve ekmek götüremedikten sonra hiçbir türlü refaha erişemiyorsun. Bir an önce aşı uygulanmaya başlasın ki pandemi sona ersin' dedi.

Sokak röportajı TV9 İzmir'de

Haberin tamamı, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni destek paketlerini açıkladı' ismi ile TV9 İzmir Facebook ve Youtube sayfamızda. Henüz TV9 İzmir'i takip etmediyseniz Facebook ve Youtube üzerinden sayfalarımızı beğenebilir, bölgenin en güncel haberlerine anında erişebilmek için bildirimlerinizin sesini açabilirsiniz.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme