Eski TCMB Baş Ekonomisti, faiz kararını yorumladı: Zafer sarhoşluğuna girilmemeli

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın üst üste .3 kez faiz yükseltme kararı alması hakkında iktisatçılar sosyal medya...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın üst üste .3 kez faiz yükseltme kararı alması hakkında iktisatçılar sosyal medya sitelerinde yorumlarda bulundu.

Yorumlardan biri de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Eski Baş Ekonomisi Hakan Kara'dan geldi. Kara, atılan adamın doğru bir adım olduğunu, fakat bu durumun hükûmete olan öfkesini azaltmadığını söyledi.

Kara'nın yaptığı paylaşımın tamamı ise şu şekilde;

'Kusura bakmayın bugün yoğun bir gündü, yeni yazabiliyorum.

Öncelikle bugünkü faiz kararını alan arkadaşlara eski bir kurum çalışanı olarak TCMB'nin itibarını düzeltme anlamında önemli bir adım attıkları için teşekkür ediyorum.

Tabii ki son iki yılda anlamsız bir yüksek enflasyon ve servet transferine yol açan, ekonomiye yıllar sürecek ciddi hasarlar veren tuhaf politikalara birçok vatandaş gibi ben de kızgınım ve bugünkü karar bu hissimi azaltmıyor.

Yine de en azından, ilk aşamada da olsa, hasar daha da büyümeden kontrol altına alma yönünde bir karar alabildikleri için yeni ekonomi yönetimini tebrik ediyorum.

Öte yandan, piyasanın ilk tepkisine bakıp zafer sarhoşluğuna girilmemesi gerektiğini bildiklerini tahmin ediyorum. Çünkü gidilecek çok yol var ve bundan sonraki süreç daha da zorlu geçecek.'

Kusura bakmayın bugün yoğun bir gündü, yeni yazabiliyorum.

Öncelikle bugünkü faiz kararını alan arkadaşlara eski bir kurum çalışanı olarak TCMB'nin itibarını düzeltme anlamında önemli bir adım attıkları için teşekkür ediyorum.

Tabii ki son iki yılda anlamsız bir yüksek… pic.twitter.com/R9Ws56vtb4

— Hakan Kara (@ali_hakan_kara) August 24, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme