Eski Kırkoluk artık bariyerli

Ödemiş-Salihli yolunda Bozdağlar arasındaki mola noktası Kırkoluk Çeşmesi’nin yeni yerine taşınması sonrası daha önce kullanılan mola...

Ödemiş-Salihli yolunda Bozdağlar arasındaki mola noktası Kırkoluk Çeşmesi'nin yeni yerine taşınması sonrası daha önce kullanılan mola noktasında yolun iki tarafına bariyerler yerleştirildi.

Ödemiş-Bozdağ-Salihli karayolunda esnafların sayısının giderek artması sonrası büyük ilgi gören ve araç parklarıyla neredeyse yolun tek şeride indiği Kırkoluk, Ödemiş Belediyesi'nin İller Bankası kredisi ile hayata geçirdiği proje ile Bozdağ'a doğru 250 metre geriye taşındı. Esnaflar için yeni satış alanlarının ve piknik yerlerinin oluşturulduğu yeni Kırkoluk Tesisleri'ne esnafların taşınması ile birlikte boş kalan eski çeşme ve çevresine Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince bariyerler konuldu. Suyu kesilen çeşme çevresine ayrıca uyarı levhaları da monte edildi.

Dağların arasında buz gibi suyu ve bol gölgeli alanları ile yaz aylarında Ödemiş ve Salihli ile çevre ilçelerin serin mola noktası haline gelen Kırkoluk'taki yeni düzenleme sonrası eski çeşme çevresine konulan bariyerlerin bölgeye araç parkına izin vermeyecek şekilde yerleştirildiği gözlendi. Çeşmenin yeni taşındığı alanın otoparkı da yaz aylarında yaşanan yoğunlukta dolup taşıyor.

Haber: Bilgehan SAKICI

Bakmadan Geçme