Eski Başekonomisti’nden Merkez Bankası’na öneri “finansal koşullar endeksi yayınlayın”

Türkiye’de seçimlerden önce yürütülen ekonomi politikaları neticesinde girilen krizden çıkış sağlanamıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile...

Türkiye'de seçimlerden önce yürütülen ekonomi politikaları neticesinde girilen krizden çıkış sağlanamıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası Ortodoks politikalara dönerken, yazılan acı reçete de vergilerdeki düzenlemeler, deprem maliyeti bahanesi ve seçim öncesi yapılan harcamalarla halkın omzuna yükleniyor.

Öte yandan Merkez Bankası'nın ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Ortodoks politikalara dönüş hızı da eleştirilere konu oluyor.

Merkez Bankası, Ortodoks politikalara dönüşündeki yavaşlığıyla da eleştirilmekte. Merkez Bankası'nın eski baş ekonomisti Hakan Kara, bugün bankanın yönetimine yeni bir öneride bulundu.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda Kara, Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki Merkez Bankası yönetimine finansal koşullar endeksi yayınlama önerisinde bulundu.

Konuyla ilgili bir makalesini de eklediği Kara, paylaşımında 'TCMB'ye önerim, faizlerin yeterince yüksek olmadığına dair kaygıların sürebileceği bu geçiş döneminde, yapılan düzenlemelerin parasal sıkılık üzerindeki net etkisini gösteren bir finansal koşullar endeksi yayınlamaya başlaması.' dedi.

TCMB'ye önerim, faizlerin yeterince yüksek olmadığına dair kaygıların sürebileceği bu geçiş döneminde, yapılan düzenlemelerin parasal sıkılık üzerindeki net etkisini gösteren bir finansal koşullar endeksi yayınlamaya başlaması.

Konuya ilişkin makalemiz:
https://t.co/oGc22l5IRb

— Hakan Kara (@ali_hakan_kara) July 27, 2023

Utku Beycan

 

Bakmadan Geçme