Eski AKP Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, zamlara tepki gösterdi: “Çok yazık”

AKP’nin 24. dönem Bursa milletvekili ve ondan da önce, 2004-2011 yılları arasında Tarım Kredi Kooperatifi’nin genel...

AKP'nin 24. dönem Bursa milletvekili ve ondan da önce, 2004-2011 yılları arasında Tarım Kredi Kooperatifi'nin genel müdürlüğünü yapmış olan Bedrettin Yıldırım, eski partisi AKP'ye tepki gösterdi. Yıldırım, akaryakıttaki ÖTV'lere yapılan artışın ardından 'AKP ölçüyü kaçırdı' dedi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamanın tamamında Yıldırım, akaryakıtta vergi artırımı ile beraber gelen zamların milletin belini bükeceğini söyledi. Paylaşımda 'Bu zamlar iğneden ipliğe bütün tüketim harcamalarını tetikleyecek ve katlamalı yansıyacak. Ak parti ölçüyü kaçırdı. 20 yıllık iktidarımızda maalesef bir ilki yaşıyoruz.' ifadeleri kullanıldı.

Çözüm tasarruf kararnamesi

Yıldırım, çözüm önerisi olarak bir an önce tasarruf kararnamesi yayınlanması gerektiğini söyledi ve kamu harcamalarının israf edilmeden, dikkatli kullanılması gerektiğini, hiçbir şekilde kamuya demirbaş alınmaması gerektiğini söyledi; 'acil olmayan ihaleler yapılmamalı, yap işlet devret projelerinin devlet katkıları 5 yıl ötelenmelidir' dedi.

Ödenmeyen veya affedilen vergilerin, son 5 yılda 1 trilyona mal olduğunu da belirten Yıldırım, 'hatta kimileri devletin tahakkuk ettiği vergiyi keyfi ödememiş' dedi, ve keyfi olarak ödenmeyen bu vergilerin yükünün, zam ve vergilerle halkın omzuna yüklendiğinin altını çizdi, 'çok yazık çok' ifadelerini kullandı.

Ekonomi uzmanlarının söylediğine göre son beş yılda yaklaşık bir trilyon vergi affedilmiş yada ödenmemiş.Hatta kimileri devletin tahakkuk ettiği vergiyi keyfi ödememiş.Şimdi zam ve vergilerle bir trilyonluk yükü milletin sırtına yükledik.Ekonomi böyle yönetilir.Çok yazık çok.

— Bedrettin Yıldırım (@Bedrettin16) July 17, 2023

Akaryakıt zamları milletimizin belini bükecek.Bu zamlar iğneden ipliğe bütün tüketim harcamalarını tetikleyecek ve katlamalı yansıyacak . Ak parti ölçüyü kaçırdı.20 yıllık iktidarımızda maalesef bir ilki yaşıyoruz.

— Bedrettin Yıldırım (@Bedrettin16) July 17, 2023

Hiç vakit kaybetmeden kamu harcamaları kesinlikle israf edilmemelidir. Çok acil bir tasarruf kararnamesi yayınlanmalı.hiç bir şekilde kamuya demirbaş alınmamalı.Acil olmayan ihaleler yapılmamalı.Yap işlet devret projelerinin devlet katkıları beş yıl ötelenmelidir.

— Bedrettin Yıldırım (@Bedrettin16) July 17, 2023

haber merkezi

Bakmadan Geçme