Erdoğan’ın o sözü hatırlandı “daha da mülteci alacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde yaptığı açıklamada düzensiz göçle mücadelenin devam ettiğini söylemiş, 'Türkiye'yi mülteci akını ile köşeye sıkıştırma çabalarını boşa çıkarıyoruz. İnşallah bu meseleyi vicdani bir duruşla çözüme kavuşturacağız. Suriye'nin kuzeyindeki kalıcı konutların yapımı sürüyor' demişti.

'Daha fazla mülteci alacağız' sözü hatırlatıldı

Gazeteci Mehmet Ali Güller, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 yıl önce yaptığı başka bir konuşmasından bir alıntı paylaştı. Güller'in alıntısının geçtiği konuşmasında Erdoğan, 2 yıl önce yaptığı konuşmada 'şu anda eğer Türkiye'de 4 milyon ağırlıklı olarak Arap ve Kürt mülteci varsa, onlar bizim korumamız altındaysa, göçmenleri koruması altına alan Türkiye herhalde zayıf bir ülke değil. Bundan sonra da yine finansmanı iyi yönetmek suretiyle bu tür adımları atacağız ve bundan da hiçbir çekincemiz yok. Biz güçlü Türkiye'yiz, biz darda kalana elini uzatan, koşan bir Türkiye'yiz' demişti.

Erdoğan: 'Türkiye'yi mülteci akınıyla köşeye sıkıştırma çabalarını boşa çıkarıyoruz.' (1 saat önce, 22.8.2023)
——
Erdoğan: 'Finansını iyi yönettiğimiz için alıyoruz, finansını iyi yönetmeye devam ederek daha da mülteci alacağız'(7.8.2021)

— Mehmet Ali Güller (@MaliGuller) August 22, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme