ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN SASALI KEYFİ

Kıymetcan Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan engelli öğrenciler, kurum yöneticileri ve öğretmenlerinin öncülüğünde...

Kıymetcan Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan engelli öğrenciler, kurum yöneticileri ve öğretmenlerinin öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nı gezdiler. Hayvanat bahçesini gezen 50 kişilik grup çok sayıda hayvanı ilk defa bu kadar yakından görme fırsatı yakaladılar.

Kuruma ait servis araçlarıyla hayvanat bahçesine giden öğrenci grubu geziden önce giriş kapısında hatıra fotoğrafı çektirerek bu günü ölümsüzleştirdiler. Hayvanat Bahçesine ait trenle bahçeyi gezen çocuklar doğal ortamlarına yakın barınaklarda koruma altına alınan hayvanları büyük bir hayranlıkla seyrettiler.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nın maskotu haline gelen filler İzmir ve Deniz 'i besleyen engelli çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

Etkinlik hakkında bilgi veren kurum müdürü Özlem Karakuş engellilerin toplumun bir parçası olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: 'Engelli bireylerin yüreklerindeki sesi duyurmak için bir çok etkinlik düzenliyoruz. Eğitim başta olmak üzere toplumsal yaşama adaptasyonları için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek bu gün de engelliler haftası etkinlikleri çerçevesinde bir gezi düzenledik aynı zamanda fedakar annelerimize de anneler günü hediyesi vermek istedik. Sasalı'daki ziyaret sonrası Buca Gölet'te kendilerine yemek ikram ettik. Böylelikle melek annelerimizin de anneler gününü kutlar ve gezi boyunca bizlere gösterdikleri ilgi ve alaka için sasalı doğal yaşam parkı personeline teşekkür ederim.'

Nihat Çakıroğlu

Bakmadan Geçme