ENAG Kurucusu Veysel Ulusoy’dan hükümete eleştiri: “Bunu bilmeyen hükümet mi olur”

Enflasyon Araştırma Gurubu’nun kurucusu ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Veysel Ulusoy, sosyal medya platformu Twitter üzerinden hükümete...

Enflasyon Araştırma Gurubu'nun kurucusu ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Veysel Ulusoy, sosyal medya platformu Twitter üzerinden hükümete ağır eleştirilerde bulundu. Enflasyon Araştırma Grubu(ENAG) tarafından belirlenen enflasyon verileri, TÜİK'in enflasyon verilerini şüpheli bulan ve güvenmeyen vatandaşlar, gazeteciler ve yazarlar tarafından sık sık referans olarak kullanılıyor.

Ulusoy, sosyal medya platformu Twitter'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüketim çılgınlığı yerine tasarrufu ön plana koyan açıklamalarda bulunması üzerine eleştirilerde bulundu.

Tasarrufta bulunulması için belli bir oranın üzerinde gelire sahip olunması gerektiğini belirten Ulusoy, Türkiye'de ezici bir çoğunluğun bu gelire sahip olmadığı;

'1. Tasarruf yapmak için gelirin artması gerekiyor. Hem harcama hem de tasarruf en uygun oranlarda ulusal geliri artırır.

2. İnsanların %70-80'i hiç tasarruf yapamadan yaşıyor…

3. Bunu bilmeyen hükümet mi olur!' dizeleriyle ifade etti.

1. Tasarruf yapmak için gelirin artması gerekiyor. Hem harcama hem de tasarruf en uygun oranlarda ulusal geliri artırır.

2. İnsanların %70-80'i hiç tasarruf yapamadan yaşıyor…

3. Bunu bilmeyen hükümet mi olur!

— Prof. Veysel Ulusoy (@ekonomikanaliz) July 24, 2023

haber merkezi

Bakmadan Geçme