En Tehlikeli Eğlence

Havaların ısınmasıyla süs havuzları yeniden çocuklarla doldu. Çocuklar yapılan bütün uyarılara rağmen elektrik kablolarının olduğu havuzlarda...

Havaların ısınmasıyla süs havuzları yeniden çocuklarla doldu. Çocuklar yapılan bütün uyarılara rağmen elektrik kablolarının olduğu havuzlarda canlarını hiçe sayarak yüzüyor

Kavurucu sıcaklıkların hissedildiği Torbalı'da termometrelerin gün içerisindeki ortalaması zaman zaman 35 derecenin üzerine çıkıyor. Sıcak havalardan bunalanlar öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyor. Dışarı da işi olanların bir kısmı ise şemsiye kullanarak serinlemeye çalışıyor. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftalarda etkisini yitirmesi bekleniyor. İlçede park ve bahçelere yapılan süs havuzlarında bu senede manzara değişmedi.

Her gün onlarca çocuk geliyor

Torbalı'nın pek çok noktasında inşa edilen süs havuzları yaz aylarına gelindiği çocukların serinlemek için tercih ettiği ilk adres konumuna geliyor. Genellikle Suriyeli mülteci ailelerin çocukları havuza girilmesinin yasak olduğu süs havutlarını girerek serinliyor. Yaşları 5 ile 10 arasında değişen çocuklar süs havuzlarındaki elektrik akımı tehlikesini göz ardı ederek birbirleriyle şakalaşarak havuzda yüzüyor. Havuzların çevresinde oturan insanları ve esnafları da rahatsız ediyor. Çocuklar kendilerini uyaranlara tepki gösteriyor. Şikayetler üzerine ekiplerin gelmesi halinde ise çocuklar diğer havuzların yolunu tutuyor. Özellikle ara sokaklarda kalan ve tenha noktalardaki havuzlardaki tehlikeli eğlence için henüz bir çözüm bulunamadı.

Tehlikeye ramak kala

Süs havuzlarına giren çocukların şakalaşırken boğulma tehlikesi de geçirdiğine değinen Hakan Emir ' Havaların ısınmasıyla çocuklar süs havuzlarına akın ediyor. Üzerindeki kıyafetleri çıkaranlar içerisindeki makinelerin çalıştığı süs havuzlarına giriyor. Bazen kendi aralarında şakalaşırken çocuklar boğulma tehlikesi geçiriyor. Biz uyarınca bize kızıyorlar. Kuyumcuların olduğu Hürriyet caddesinin arasındaki park alanındaki havuzda her gün aynı durum devam ediyor. Günün her saatinde bu havuzda çocuklar var. Onlar durumun farkında değil ama her an bir facia olabilir. Yetkililerden talebimiz süs havuzlarını sıkı bir denetime tabi tutmalarıdır ' şeklinde konuştu.

Birol BAŞOĞLU

 

Bakmadan Geçme