Eleştirilerin odağındaki CHP Milletvekili için soruşturma izni verildi

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu TV100 isimli kanaldaki bir programda Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında...

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu TV100 isimli kanaldaki bir programda Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında sarf ettiği sözlerden dolayı eleştirilerin hedefi olmuştu. Programda Tanrıkulu Roboski olayını, 1980 darbesini ve 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatmış, ordunun doğuda köyleri yaktığını ve faili meçhul cinayetler işlediğini söylemişti.

Partisinden tepkiler gelmişti

CHP içerisinde Faik Öztrak, Eren Erdem ve Kemal Kılıçdaroğlu gibi isimler Tanrıkulu'nun fikirlerinin parti ile uyuşmadığını belirterek parti toplantılarında gerekenin yapılacağını söylemişti. Öte yandan başta kimi gazeteciler, siyasetçiler ve insan hakları savunucuları olmak üzere farklı çevrelerden Tanrıkulu'na destek de gelmişti.

Savcılığa soruşturma izni verildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na söz konusu olaya yönelik soruşturma izni verildiğini belirtti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatmak için Adalet Bakanlığı'na bulunduğu talep hakkında Tunç, 'izin konusu ile ilgili dosya geldi ve izin verildi. Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanımız Meclis'e sevk edecek' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme