El emeği göz nuru ürünler bu pazarda görücüye çıktı

Afyonkarahisar'da ev hanımlarının bitirdikleri el emeği göz nuru mamüllerin açıldığı pazar dip özen görürken, yurttaşlar başta...

Afyonkarahisar'da ev hanımlarının bitirdikleri el emeği göz nuru mamüllerin açıldığı pazar dip özen görürken, yurttaşlar başta el örmesi ürünlerle yiyeceklere özen gösterdi.

Kent merkezinde Afyonkarahisar Belediyesinin yardımıyla ev kadını bayanların ürettiği, iş harcamış olduğu ek dirimlik gelmek ve zamanlarını beslemek atlaya zıplaya meydana getirdiği ürünler görücüye çıktı. Belediyenin destekleri ile oluşturulan pazarda bayanların meydana getirdiği el emeği göz nuru ürünler konuşu hasılata dönüştü. Yapılan el emeği mamüllerin satılması ve bayanların ailelerine dayanaklık etmek sağlaması düşüncesince 'Marifetli Hanımlar Pazarı' kuruldu. Kadınlar bitirdikleri el emeği örgü, takı, eşya ve yetiştirdikleri çiçek kabilinden ürünleri bu pazarda beğeniye sunuldu. Pazarda ördüğü örme ürünler satan Lütfiye Kumartaşlıoğlu, mütekait olduktan sonraları yersiz zamanlarımı kurslara tedricen harcadığını belirterek 'Belediyenin açmış olduğu bu pazarla yaptığımız el emeği ürünleri marketing şansı bulduk. Sattığımız bu ürünler bizlere konuşu namına dayanaklık etmek he ayrıyeten de yaparken harcadığımız harcaması çıkarttık' dedi.

Pazarın hafta sonu da bariz olabileceği kaydedildi.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme