Ekonomist Kara Merkez Bankası atamalarını değerlendirdi: Konu 6’lı masaya geldi

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, TCMB Başkan Yardımcıları görevden alındı. Osman Cevdet...

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, TCMB Başkan Yardımcıları görevden alındı. Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan TCMB Başkan Yardımcılığına atandı.

Ekonomist Hakan Kara, atamaları sosyal medya hesabından değerlendirerek, 'Bana göre son dönemin en önemli atamaları. TCMB'nin tepe yönetimine yapılan bu liyakatli seçimlerin kurumun geneline yayılmasını temenni ediyorum. Yeni atanan arkadaşlara başarılar diliyor, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerine yer verdi.

KONU 6'LI MASAYA GELDİ 

Kara'nın bir takipçisi paylaşımın altına, 'Hocam bu işler atamayla çözülüyor ve programsız da ilerlenebiliyor idiyse, Altılı Masa niçin aylarca ortak hükumet programı hazırladı? Doğru adamları atayacağız deyip bıraksaydı. Demek ki yetiyormuş' yorumunu yaptı.

Takipçisine yanıt veren Kara ise, 'Çözüldüğünü söylemek için henüz çok erken. Sadece bu atamaların olumlu yönde bir adım olduğunu söyleyebiliriz' dedi. 

 

Serdar Yılmaz

Bakmadan Geçme