Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısı sona erdi, faiz artırımı kapıya dayandı.

Fotoğraf:Odatv Kurulda olmamasına rağmen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın da katıldığı, yeni dönemin ilk Ekonomi...

Fotoğraf:Odatv

Kurulda olmamasına rağmen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da katıldığı, yeni dönemin ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında enflasyonla mücadele konusu masaya yatırıldı. Toplantı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Merkez Bankası kendi işini yapacak' dedi. Şimşek'in sözü yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a destek, ve faiz artırımı sinyali olarak yorumlandı.

Toplantıya Merkez Bankası Başkanı ve Hazine ve Maliye Bakanı dışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel katıldı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, hükümet bloğunun 2023 yılı dahil, önümüzdeki 3 yılın hedeflerini güncelleyeceğini söyledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde, Azerbaycan ziyaretinden döndüğü uçakta faiz politikalarında bir değişime gidileceği düşüncesini 'yanılgı' olarak değerlendirmiş, 'Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası'yla beraber atmasını kabullendik, 'hayırlı olsun' dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik' demişti.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme