Einstein yine haklı çıktı: Büyük Patlama sonrası evrende zaman kavramı farklıydı

Yeni gözlemler evrenin Büyük Patlama‘dan hemen sonra beş kat daha yavaş bir işleyiş içinde girdiğini gösteriyor. Nature...

Yeni gözlemler evrenin Büyük Patlama'dan hemen sonra beş kat daha yavaş bir işleyiş içinde girdiğini gösteriyor. Nature Astronomy dergisinde yayımlanan araştırmada bilim insanları ilk kez erken evrenin aşırı yavaş hareket ettiğini gözlemleyerek Einstein'ın genişleyen evreninin gizemlerinden birini çözdüler.

Einstein haklı çıktı

Einstein'ın Genel Görelilik Teorisi, uzak ve dolayısıyla eski evrenin, günümüzden çok daha yavaş hareket ettiğini gözlemlememiz gerektiği anlamına geliyor. Ancak, Einstein'ın döneminden bu yana zamanda o kadar geriye bakmanın zor olduğu biliniyordu. Araştırmacılar şimdi kuasarları 'saat' olarak kullanarak bu gizemi çözdüler.

Sydney Üniversitesi Fizik Fakültesi ve Sydney Astronomi Enstitüsü'nden araştırmanın baş yazarı Profesör Geraint Lewis, 'Evrenin bir milyar yıldan biraz daha eski olduğu bir zamana baktığımızda, zamanın beş kat daha yavaş aktığını görüyoruz' dedi. Profesör Lewis, eğer evrenin o zaman diliminde olsaydık bir saniyenin bir saniye gibi görüneceğini ancak şimdiki bizler için durumun çok daha yavaş olduğunu söyledi.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme