Eğitim-Sen Ödemiş Şubesinden Öğretmenler Gününe Özel Tiyatro Etkinliği

Eğitim-Sen Ödemiş Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, 'Deri Ceket' isimli tiyatro oyununu izleyicilerle buluşturdu.

Bulgar yazar Stanislav Stratiev'in yazdığı ve Eğitim-Sen İzmir 5 Nolu Şube Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyun, Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

Eğitim-Sen Ödemiş baş temsilcisi Sercan Güzalant, Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de öğretmenlerin 5 Ekim'i mesleki itibarsızlaşma, ekonomik sorunlar ve hak kayıplarına karşı bir mücadele günü olarak gördüklerini belirtti. Güzalant, öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal ve demokratik haklarının korunması gerektiğini vurgulayarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bu hakları daha da zayıflattığını ifade etti. Ayrıca, öğretmenlerin haklarını güvence altına alacak yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getirdi.

"Sendikamız, eğitim emekçilerinin birleşik mücadelesiyle bu haksız uygulamaların üstesinden gelineceğine inanıyor ve 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz," dedi.

Bakmadan Geçme