EĞİTİM İŞ ÖDEMİŞ: TECAVÜZÜN MEŞRULAŞTIRILMASINA AKLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Geçen hafta iktidar partisinin bazı milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi&rsquone getirilen cinsel istismar failinin cezasını,...

Geçen hafta iktidar partisinin bazı milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilen cinsel istismar failinin cezasını, mağdurla evlenmesi halinde erteleyen önerge Türkiye gündemine otururken Eğitim İş Sendikası'nın Ödemiş Temsilciliği konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada tepkilerini dile getiren sendika üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na faks ve posta yoluyla açıklamalarını göndereceklerini söyledi.  

 

'ÇOCUK İSTİSMARI KAYGI VERİCİ BOYUTLARA ULAŞTI'

Eğitim-İş Ödemiş Temsilcisi Ümran Akça Ateş, 'Tecavüzün meşrulaştırılmasına, tecavüzün aklanmasına izin vermeyeceğiz. AKP iktidarı döneminde çocuk istismarı en üst düzeye çıkarak kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.  AKP, çocukları koruma görevini yerine getirmediği gibi cinsel istismar failinin cezasını mağdurla evlenmesi halinde erteleyen bir önergeyi Meclis'te oylatarak çocuk istismarına yönelik tavrını bir kere daha ortaya koymuştur. Önerge yasalaşırsa kız çocuğu tecavüzcüsü ile evlendirilebilecek ve failin cezasının ertelenmesinin önü açılacaktır.

Devletin görevi çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmektir. AKP'nin çocuklara bakış açısını büyük kurtarıcı Mustafa Kemal'in çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlanmasını engelleme girişimlerinden ve eğitim sistemini gericileştirmesinden görmekteyiz. Ülkemizde eğitim sistemi akıl ve bilimden uzaklaştırılarak gericileştirilmekte, sonucunda da kindar ve dindar nesil yetiştirilmektir.

Ülkemizde çocuklar zorla evlendirilmekte ve tecavüze uğramakta, okullarda, kurumlarda cinsel istimara maruz kalmaktadırlar. Ancak siyasal iktidarın görmezden geldiği çocuk istismarı ve çocuk tecavüzleri her şeyi ortaya dökmektedir' dedi.

Ateş şöyle devam etti: 'Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ilan edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'cinsel istismar failinin cezasını mağdurla evlenmesi halinde erteleyen' skandal önergenin AKP'li vekillerin imzasıyla kabul edilmesi utançtır. Artık yeter, çocuklardan elinizi çekin. Ve onlara diyoruz ki çocuklarınızın, eşlerinizin, dostlarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız?

 

'ADALET BAKANININ AÇIKLAMASI VAHİM'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, 'düzenleme sadece evlenmiş ama yaş şartı nedeniyle nikh yapamamış olanların, resmi nikhla evlenmeleri halinde uygulanacaktır.' Şeklindeki açıklaması daha da vahimdir ve kaygılarımızı daha da artırmaktadır.  Üzülerek görmekteyiz ki AKP iktidarı ve onun Adalet Bakanı ulusumuzun iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni çocuk istismarını kabul edilip edilmemesini tartışacak noktaya getirmiştir. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak Bu önergeyi Meclis'e getirenleri ve imza atanları bir kez daha uyarıyoruz ve diyoruz ki. Çocuklarımız hepimiz için değerli ve masumdur. Bizim olduğu kadar sizlerin çocuklarının da değerli ve masum olduğunu düşünüyoruz. Cinsel istismara uğrayan çocuğun faili ile evlenmesi halinde faile verilecek cezanın ertelenmesi kabul edilemez.

Bu anlayış çocuk istismarı anlayışını kurumsallaşması sonucunu doğurur ve toplumun yararına değildir. Toplumun böyle bir talebi de yoktur. Getirilmek istenen düzenleme çocuklara yönelik tecavüzün meşrulaştırılması gayretidir, tümüyle reddedilmelidir. Bu nedenle bu konudaki kararınızı gözden geçirmenizi ve önergenin geri çekmelisini talep ediyoruz.'

Açıklamanın ardından sendika üyeleri basın açıklamasının altına imalarını attılar. Atılan imzaların dosyalar halinde Türkiye Cumhuriyet'i Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile önergeyi meclise sunan milletvekillerine postalanacağı belirtildi.

Kerem Karamanlıoğlu

 

Bakmadan Geçme