Egeli İhracatçılar, Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na Hazırlanıyor

Egeli ihracatçılar, “Çin’den satın almak uzak değilse, Çin’e satmak da uzak değil” mottosuyla Çin pazarına odaklanarak...

Egeli ihracatçılar, 'Çin'den satın almak uzak değilse, Çin'e satmak da uzak değil' mottosuyla Çin pazarına odaklanarak çalışmalarını sürdürüyor. 5-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na (CIIE) hazırlanan ihracatçılar, yaklaşık 38 milyar dolarlık dış ticaret açığını kapatmayı hedefliyor.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) olarak, Türkiye'nin milli katılım organizasyonunu gerçekleştirecekleri 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı, 5-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Fuarın Türkiye'deki milli katılımını organize eden Ege İhracatçı Birlikleri ile CIIE Fuarı ana organizatörü arasında İstanbul Shangri-La Otel'de bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. İhracatçılar, CIIE'ye katılımın Türkiye'nin dış ticaret açığının kapanmasına katkı sağlayacağını düşünüyor.

Çin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, CIIE'nin Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından planlanan ve dünya çapında ilk ithalat temalı ulusal düzeydeki fuar olduğunu belirtti. Shaobin, Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin istikrarlı bir şekilde geliştiğini vurgulayarak, Türkiye'nin Çin'e ihracatını ve tanınırlığını artırmasının önemini vurguladı. Çin, Türkiye'nin dünyada en büyük üçüncü, Asya'da ise en büyük ticaret ortağı konumunda bulunuyor.

Fuarda yer alacak Türk şirketleri, Çin pazarına daha fazla girmek ve ürünlerini tanıtmak için fırsat bulacak. Çin'in geniş ve gelecek vadeden pazarından yararlanmak isteyen Türk şirketleri, CIIE'ye katılarak Çinli tüketicilere ve sektör profesyonellerine ürünlerini sergileme imkanı bulacak. Bu sayede ticari ilişkilerin derinleşmesi ve Türk şirketlerinin Çin pazarındaki varlığının artması hedefleniyor.

İHA

Bakmadan Geçme