Ege açıklarında 40 düzensiz göçmen daha kurtarıldı

Ege Denizi, düzensiz göçün merkezine dönüşmüş durumda. Özellikle Yunanistan’a olan yakınlığından dolayı Avrupa’ya göç etmek isteyen...

Ege Denizi, düzensiz göçün merkezine dönüşmüş durumda. Özellikle Yunanistan'a olan yakınlığından dolayı Avrupa'ya göç etmek isteyen düzensiz göçmenler Ege Denizi rotasını kullanırken, Yunanistan ise bu göçmenleri Türkiye sularına geri itiyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın internet sitesinden yaptığı duyurulara göre 19 Ağustos gecesi saat 02.40'ta Dikili'nin açıklarında içinde 18 düzensiz göçmenin bulunduğu bir lastik bot arızalanarak sürüklenmeye başladı. İhbar üzerine sahil güvenlik botu, botta bulunan 18 göçmeni kurtardı.

Saat 05.30'da ise Muğla'nın Bodrum açıklarında başka bir göçmen botu içerisinden 18 düzensiz göçmen, yine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı. 06.30'da ise bu sefer Muğla'nın Datça ilçesinin açıklarında bulunan bottaki 7 düzensiz göçmen, Yunanistan tarafından Türkiye sularına geri itilmesinin ardından sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme