EFE ÖZEL EĞİTİMDEN ENGELLİLER HAFTASI ZİYARETLERİ

BAYINDIR PROTOKOLÜNÜ ETKİNLİKLERE DAVET ETTİLER Bayındır&rsquoın Zeytinova Mahallesi&rsquondeki Kıymetcan Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi&rsquonin öğretmen...

BAYINDIR PROTOKOLÜNÜ ETKİNLİKLERE DAVET ETTİLER

Bayındır'ın Zeytinova Mahallesi'ndeki Kıymetcan Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin öğretmen ve öğrencileri, Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bayındır'ın mülki amirlerini ziyaret etti.

Efe Özel Eğitim Merkezi, Engelliler Haftası'na dikkat çekmek ve hafta boyunca düzenleyecekleri farkındalık etkinliklerine davet amacıyla Bayındır'daki Kaymakamlık Makamı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

Kurum müdürü Özlem Karakuş, ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada, 'Bizler öğrencilerimize destek eğitim anlayışını sadece akademik becerilerle sınırlandırılamayacağını bununla birlikte sosyal etkinlikler ile tamamlandığında öğrencilerimizin kendilerine olan özgüvenin, ben de başarabilirim duygusunun arttığını, sosyalleştiğini ve toplumda ki ön yargıların azalıp farkındalık duygusunun arttığını görüyoruz.

Bu bilinçle her fırsatta çocuklarımıza yönelik alternatif yaşam şartları hazırlamaya sosyal ve sportif etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Asla bir kutlama programı olarak kabul etmediğimiz engelliler haftası; sayıları 8,5 milyonu aşan engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak ve onların içinde bulundukları sosyal, psikolojik ve ekonomik durumu derinden kavramak için iyi bir fırsat sunacağına inanıyorum. Sahip olunan engel değişik neden ve olaylara bağlı olarak ortaya çıkabilecekken, bu haldeki kardeşlerimizin hayatlarını sürdürebilmeleri, ihtiyaçlarını başkalarına muhtaç olmadan karşılayabilmeleri oluşacak sosyal duyarlılık seviyesine yakından bağlıdır. Bu günde ilçemizin yönetiminde söz sahibi olan mülki amirlerimizi ziyaret etmek istedik.

Bizleri makamlarında kabul eden, öğrencilerimize yakın ilgi ve alaka gösteren onları dinleyen başta Bayındır Kaymakamımız Sayın Barbaros Baran Bey'e ve diğer amirlerimize teşekkür ediyoruz.

Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında Zeytinova Mahallesi Çatal Mevkiinde ki kurumumuzda 13 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00'da düzenleyeceğimiz uçurtma şenliği ve 15 Mayıs Cuma günü saat 11.00'da düzenleyeceğimiz gösteri programına engelli dostlarını bekliyoruz' diye konuştu.

Bakmadan Geçme