EFE DAĞCILAR AKTAŞ VADİSİNE YÜRÜDÜ
Ödemişspor Efe Dağcılık Spor Kulübü faaliyetlerini sürdürdü. Her Pazar bölgenin farklı yerlerine yürüyüş düzenleyen Ödemiş Belediyespor...
Ödemişspor Efe Dağcılık Spor Kulübü faaliyetlerini sürdürdü. Her Pazar bölgenin farklı yerlerine yürüyüş düzenleyen Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Spor Kulübü son dönemde bölgenin cazibe merkezlerinden olan Aktaş barajı vadisine yürüdü.
Sırasıyla Kerpiçlik, Lütuflar, Veliler mahalleleri ve barajın etrafı yüründü.
Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi veren Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Spor Kulübü Temsilcisi Mehmet Taşlı:
'Dünyanın en güzel yerlerinde yaşıyoruz. Olağan üstü bir coğrafi iklimsel, kültürel, zenginlik var bu topraklarda. Bu hafta da yine böyle otantik doğal bir cazibe merkezini turladık. 26 sporcu ile yapılan yürüyüş başarıyla keyifle ve güvenle tamamlandı. Yürüyüş yaklaşık 6 saat sürdü. Yol üzerindeki köylerde verdiğimiz molalar dahil tüm etkinlik toplam 9 saat sürdü.
Bu bölgedeki yaşam hala eski doğal otantik güzelliğini koruyor. Ağaç mahsulünün bolluğu ve eski yaşam şeklinin sürdürüldüğüne sevinçle tanık olduk. Bölge insanı doğal misafirsever samimi. Yörük kültürünü henüz terk etmemişler.
Taşlı, 'Coğrafi zenginliğin bize verdiği imkanla her hafta değişik farklı rotaları yürüyoruz. O bölgenin kültürü, doğası, yemeği, mahsulü ve insanlarını tanıyoruz, tanıtıyoruz. Etkinliklerimize katılmak istiyorsanız ya da bizi takip etmek istiyorsanız Facebook ve İnstagram sayfalarımızı takip edebilirsiniz. Sağlığı ve çalışma durumu müsait olan hemşehrilerimizi etkinliklerimize davet ediyoruz' dedi.
Yürüyüş Lideri ve Rehberi Mesut Şimdi, 'Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Spor Kulübü olarak etkinliklerimizi gerekli tüm izinleri tüm yetkili kurumlardan alarak yapıyoruz. Yaptığımız tüm yürüyüş ve tırmanışlar yasalara uygun olarak ve izinle yapılmaktadır. Bürokratik işlemlerde Kaymakamlık, Belediye, Türkiye Dağcılık Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Jandarma ve gerekli görüldüğünde Orman Müdürlükleri, Turizm ve Kültür müdürlüklerinden izinler alarak bu faaliyetleri yapıyoruz.
Yönetim olarak hem bürokrasi hem de yürüyüşün güvenli sağlıklı başarılı keyifli yapılabilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Amacımız katılımcıların en ufak bir zarar görmeden sağlıkla güvenle mutlulukla yürüyüşleri tamamlamaları. Toplu olarak yapılan etkinlikler muhakkak izin alarak yapılmalı. Aksi takdirde kaçak yürüyüşün yasal sorumluluğu bulunmaktadır. Sağlıklı, güvenli yürüyüşler için kulüp ve dernek bünyesinde yapılan yürüyüşlere katılabilirsiniz' dedi.
Samime SARAYKÖY