(Düzeltme) Diyarbakır'da turizm hedefinin yüzde 85'ine ulaşıldı

Tarihi yapıları ile liberalizm turizminde ehemmiyetli pozisyona erbap bulunan Diyarbakır sonuç yıllarda turistlerin çekicilik merkezi olurken,...

Tarihi yapıları ile liberalizm turizminde ehemmiyetli pozisyona erbap bulunan Diyarbakır sonuç yıllarda turistlerin çekicilik merkezi olurken, depremden etkilenmesine karşın hedeflenen 1,5 milyon turisttin yüzde 85'ine ulaştı.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde arazi meydan zamanı surlar, İçkale Müzesi, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i bildirme edilen Ulu Cami, On Gözlü Köprü ve Hasanpaşa Hanı derece zamanı ve gezinsel mekanlarıyla turistlerin uyanıklık odağı bulunan Diyarbakır'da değme güzeşte sene konaklama payı artıyor. Mezopotamya'nın 'altın üçgeninde' mevcut Diyarbakır, 12 bin 500 salname tarihiyle turistlerin gözdesi oluyor. Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut mevzi sarsıntısı felaketine karşın şehirde 2023 senesinde hedeflenen 1,5 milyon turist, yılsonunu ortada olmaksızın yüzde 85'e ulaştı.

TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, depremden sonradan Diyarbakır'da tur programlarının baştan şekillendiğini ve yoğunlukların oluştuğunu söyledi.

'Hedeflediğimiz rakamı yakalayacağız'

2023 senesinde şehirde konaklama hedefi bulunan 1,5 milyon gezmen sayısına ulaşacaklarını dile getiren Baturay, 'Geçtiğimiz aylarda 11 ilimizi sarsan biberli birlikte sıkıntı yaşadık. Tekrardan depremde yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kalanlara dayanak diliyorum. Deprem felaketinden sonradan ilimiz de hakkıyla şişman birlikte dokunca gördü. Ama Mezopotamya topraklarının tur programları baştan şekillendi diyebiliriz. Depremden sonradan önce vakitler otellerimizin doluluk oranları sıradan birlikte düşüktü. Ama sonuç yıllarda ilkin Ağustos'tan sonradan şişman birlikte ivme kazandı. Tekrar özlediğimiz konaklama doluluk oranları bahis konusu oldu. Yıl bazında düşündüğümüz devir bu sene otellerimizin doluluk payı yüzde 55 bandında gidiyor. Ama ilkgüz sonrasını düşündüğümüz devir da bu miktar yüzde 85'e denli geliyor. Aslında hedeflediğimiz sayıları bu sene doğrudan çabucak yakalayacağız derece görünüyor' dedi.

'Günübirlik turlarda artım var'

Diyarbakır'ın durum yerine gayrı zamanı şehirlere andıran olmasından naşi gayrimuntazam turlarda da artışların bulunduğunu anlatım fail Baturay, 'Diyarbakır zamanı şehirlerin ortasında kalmış olduğu düşüncesince doğrudan çabucak değme yere andıran konumdadır. Böylelikle de gayrimuntazam turlar açısından da baş döndürücü makul birlikte yere sahiptir. Bundan naşi mevzi illerden güvenilmez gayrimuntazam seyahat düzenleyen insanoğlu var. Diğer yandan da Avrupa'da canlı insanlarımızın burada canlı baş döndürücü akrabaları var. Bundan naşi da Avrupa'dan mevrut turistlerin şimdi baş döndürücü akraba, eş, arkadaş evinde kaldığını gözlemliyoruz. Ama gine de esnafımıza şişman birlikte yardım sağlıyorlar. Bunları da sahada baş döndürücü birlikte tomar görüyoruz' ifadelerine arazi verdi.

Şehri gezen turistlerin geri geldiklerinde iyi yorumlar yaptığını kail Baturay, şunları kaydetti:

'Bizim etraflıca mütemadi hedefimizde 5 milyon gezmen uydurma konusuydu. Ama bu yılki amacımız doğrusu 1,5 milyon turistti. Şu anda 1 milyonu geçtik. Baktığımız devir deprem, mevzi sarsıntısı sonrası nihai tüketicilerin satın bildirme etme eğilimlerinde şişman el oluştu. Diyarbakır, baktığımız devir kültürüyle, gastronomisiyle, zamanı yerleriyle sunturlu birlikte destinasyon. Şehrin güvenilmez derecede gezinsel bölgeleri mevcut. Bundan naşi şehre mevrut turistler kıvançlı ayrılıyor. Buradan revan misafirlerimizin yüzde 99'u güvenilmez derecede iyi yorumlar yapıyor. Bundan naşi bizim 5 milyon gezmen hedefimize şayet otel yapılarımızı çoğaltırsak çelimsiz müddette bu hedefi eline geçirmiş oluruz.'

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme