Dut ağaçları toprakla buluştu

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ödemiş Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği dut ağacı dikimi ve sertifika...

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ödemiş Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği dut ağacı dikimi ve sertifika töreni dün gerçekleştirildi. Zeytinlik'te gerçekleştirilen törene Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, İzmir İl Tarım Müdür Yardımcısı Cemil Çumak, Gölcük Mahallesi Muhtarı Ferit Aynalı, CHP Kadın Kolları üyeleri ile çok sayıda protokol üyesi de katıldı.

Açılış konuşmasını Muhtar Ferit Aynalı'nın eşi Nazmiye Aynalı gerçekleştirdi. Aynalı, 'İpek böceği projesiyle gelindiğinde çok heyecanlanmıştık, çok mutlu olmuştuk. Bu projeyi gerçekleştirmemizde katkı sağlayan İzmirli misafirlerimize, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Süreci aktaracak olursam, öncesinde on beş gün boyunca eğitim aldık. Sonrasında ipeği nasıl yapacağımızı öğrendik ve ardından teknik geziler düzenlendi. İpeğin nereden, nasıl, ne hale geldiğini öğrendik. Şimdi burada dut ağacı dikimi için yeniden buluştuk. Hep beraber önce dut ağacı dikeceğiz, Nisan ayında da sonucunu alacağız' dedi.

'Kadının eksik olduğu yerde yükselmek mümkün değildir'

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ise şunları söyledi: 'Eylül ayında yine burada böceğimize ev yapmıştık. O böceğin beslenmesi, büyümesi, gelişmesi ve emeğin sonunda ürüne dönüşmesi yönünde onların beslenmelerini düşündük. Birlikte düşündük. İl Tarım Müdürlüğümüz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzle birlikte KOZA-DER'in de katkılarını arkamıza alarak bir şekle, bir ürüne dönüştürdük. Projede Mustafa Kemal'in de deyişiyle 'Mümkün müdür ki bir kuşun uçması için tek kanat?' Eğer kadın ve erkek birse kadının eksik olduğu bir yerde yükselmek mümkün değildir. Adeta bugün onu uyguluyoruz.'

'Alkışlar size'

Eriş, 'Gölcük'ümüzün, Genev'imizin, Zeytinlik'imizin hanımları da projeye dört bir elle sarıldı. Biz onlardan daha da heyecanlıyız. Nazmiye Hanım konuşmasında Genevli hanımların heyecanını yansıtmış oldu. Biz de en az sizin kadar heyecanlıyız. Niye? Verdiğimiz desteğin ürüne dönüşmesi, sizin maharetli ellerinizle daha da değerli bir ürüne dönüşüyor olması, bizim için daha büyük bir mutluluğa dönüşüyor. Yapılan emeğe değiyorsa karşılığı üretim olarak tekrar size; ailenize, yuvanıza kazanç olarak dönecekse bundan daha güzel bir şey yok. Üretimi desteklemek, hem bakanlığımızın hem de bizim görevimiz. Yerel yönetimler olarak da artık sosyal projeler kadar ekonomik projeleri de desteklemek görevimiz.  Bu, sizin eseriniz. Alkışlar size' diye konuştu.

Konuşmaların hemen sonrasında kursiyer kadınlara sertifikaları verildi ve plaket töreni gerçekleştirildi. Plaket töreni sonrası dut dikimi için hazırlanan bölgeye harekete geçildi. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile diğer protokol üyeleri, arazideki ağaçlara toprak atıp can suyu verdi.

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme