DÜNYA TURU-2

Filozofça Geçen gün birkaç felsefeci arkadaşımla bir araya gelebilme şansım oldu. Bize hem hoca hem baba...

Filozofça

Geçen gün birkaç felsefeci arkadaşımla bir araya gelebilme şansım oldu. Bize hem hoca hem baba olan çok kıymetli felsefe hocamız Ahmet Cevizci'yi andık. Felsefe ve eğitime olan aşkı öyle büyüktü ki üniversitede çalışma odasında birkaç yıl önce hayata gözlerini yumdu. Bize 'Her zaman kendinizi yetiştirin ve bayrağı devredeceğiniz insanlar yetiştirin' derdi. Bugün hala sesi kulaklarımızda, nur içinde uyusun…

Haftanın bir günü dünyayı turlayacağımızı geçen hafta bugünkü yazımızda belirtmiştik. Siyaset ile o kadar yoğunuz ki dünyada neler neler oluyor efendim, çok siyaset gelişmekte olan ülkelerin özelliği, az siyaset bol bilim ise gelişmiş ülkelerin felsefesidir, hatırlatmasıyla haydi tarassuta gözleme başlayalım.

Güney Kore'de bir teknoloji firmasında siber güvenlik uzmanı olarak çalışan Koreli çift, ülkemizde Burdur Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne hayran kalıp buradan kopamamışlar. Gösterişten, hızlı yaşamdan usanan çift, huzuru bizim ülkenin doğa güzelliklerinde bulmuş.

Dünyanın en uzun ve ince gökdeleni New York semalarında boy gösterecekmiş. Malumunuz 2001 Eylül ayında İkiz Kuleler'e saldırı olmuştu. O zamandan sonra ilk defa böylesi bir haber ile New Yorklular coşmuş.

Büyük bir asteroid kullanılarak ABD'de uyanıp Japonya'da uyanmayı planlayan dünya teknolojisi kendisine hayran bırakıyor.

Yaklaşık 60 bini aşan yıldır Hint Okyanusu'ndaki Sentinel Adası'ndaki kabile oldukça modern yaşamdan uzak bir hayat sürüyor. Dışarıdan gelen herhangi bir iletişime de saldırganca yanıt veriyorlar.

Avustralya'nın Queensland eyaletinde Debbie kasırgasında tüm eyalet sular altında kalmış olmasına rağmen bir köpek balığı haricinde ölen ya da yaralanan olmadı.

ABD 'de medeniyete sırt çevirmiş, ormanın içinde doğal yaşam halinde yaşayanların varlığı bizdeki Mandıra Filozofu filmini anımsatıyor.

Alman mimar tarafından bundan 125 yıl önce Kuzey Afrika yerlilerin yaşam giyim tarzlarını görselleyen bir kitap çalışması yapıldı.

Bu tür çalışmalar bizlere ne kadar örnek olur?

Evlilik programlarından fırsat bulup okursak, güzel işler olacak gibi…

İngiltere'nin başkenti Londra'da otobüs durakları şaşırtmaya devam ediyor. Çamaşır yıkayan otobüs durağını duymuş muydunuz ?

30 Mart günü Moskova'da protesto gösterileri olmuşken dün Rusya'da metroda patlama ile 10 kişi hayatını kaybetti, tesadüf olabilir mi?

Amerika'da Dominique adında dört bacakla dünyaya gelen bebeği ameliyat edip normal bir yaşama kavuşturdular. Oh my God, aman Allah'ım dedirten olay hayatta mucizelerin olduğunu bize fısıldıyor.

Hayatımız, hayatınız mucizelerle dopdolu olsun… Sevgiyle huzurla sağlıcakla kalınız, efendim.

Bakmadan Geçme