Duayen Oyuncu Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda, 94 yaşında...

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yılmaz Gruda, yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi görüyordu.

Gruda'nın vefat haberini alan siyasiler, sanatçılar ve sevenleri baş sağlığı diledi.

CHP İzmir İl Başkanlığı resmi twitter hesabından, 'Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda, hayatını kaybetti. Usta sanatçıya Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı dileriz' ifadelerine yer verdi. 

YILMAZ GRUDA KİMDİR?

14 Temmuz 1930 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Yılmaz Gruda, Ankara Ticaret Lisesi'ndeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru oldu. Yılmaz Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı. 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk serüveni, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti.

Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında görev yaptı. Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti.

Oyuncu Tolga Tiğin ve Ayşen Gruda'nın eski eşi olan sanatçı, aynı zamanda Attila İlhan'la beraber mavi hareketini yaratan şairlerden biridir.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme