DSİDEN KİRAZDA KIŞ HAZIRLIKLARI

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, Küçük Menderes nehrinin ana kolu olan Kiraz Çayı&rsquonda taşkın koruma...

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, Küçük Menderes nehrinin ana kolu olan Kiraz Çayı'nda taşkın koruma amacıyla makineli çalışma başlattı. Dere yatağında biriken rusubatı temizleyen ve akışa uygun hale getiren ekiplerin çalışmaları 20 gün daha devam edecek.

Yaz aylarında kuruyup kış aylarında coşan Küçük Menderes Nehri'nde yağışlı mevsim öncesi çalışmalar devam ediyor. Küçük Menderes Nehri'nin ana kolu olan Kiraz Çayı'nda Çatak ve Yeşildere bölgelerini kapsayan yatak tanzimi çalışmaları için DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'ne ait iş makineleri kontak çevirdi. Aralık ayı ortalarına kadar planlanan çalışmalarla Kiraz Çayı'nda taşkın tehlikesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bölgede akarsuların taşkın tehlikesi oluşturmaması adına benzer çalışmaların devam ettiğini kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, 'Yağışlı mevsim öncesi Kiraz Çayımızın yatak tanzimi ve taşkın koruma çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarda DSİ 2. Bölge Müdürlüğü iş makineleri kullanılıyor. Aralık ayı ortalarına kadar Kiraz Çayı'nı yağışlı mevsime hazır hale getirmeyi planlıyoruz' diye konuştu.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme