DSİ GENEL MÜDÜRÜ DİNİZDEN HAVZA TURU

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz iki hafta aranın ardından yeniden konuk olduğu...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz iki hafta aranın ardından yeniden konuk olduğu Küçük Menderes Havzası´nda Torbalı, Bayındır, Ödemiş ve Beydağ'daki DSİ çalışmalarını inceledi.

DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk'in de eşlik ettiği Diniz, Torbalı Belediyesi ve Torbalı Fetrek Çayı ıslah çalışmalarının ardından geldiği Bayındır'da muhtarları dinledi.

ZEYTİNOVA'DA SULAMA BAŞLADI

Zeytinova ve Ergenli barajlarının sulama sahasındaki muhtarlarla görüşen Diniz, AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen ve Bayındır Sulama Birliği Başkanı Veysel Bakıcıol ile birlikte Zeytinova Barajı inşaatıyla birlikte tamamlanan sulama kanallarında sulamayı başlattı. Diniz, Zeytinova Barajı'ndan yararlanamayan Pınarlı Mahallesi için inşa edilen Pınarlı Göletiyle de ilgili incelemelerde bulundu.

Daha sonra Ödemiş'e geçen Diniz, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'i makamında ziyaret etti. Başkan Mahmut Badem, Küçük Menderes Havzasında yapılan baraj ve göletler konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere DSİ Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü ve ekibine teşekkür etti.

'VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI YERİNDE ÇÖZMEYE GELDİK'

DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Başkan Mahmut Badem ile birlikte muhtarlarla toplantı yaptı. Beydağ Barajı sulama alanından faydalanan mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda talepler değerlendirildi.

İzmir ziyaretleri kapsamında ilk olarak Küçükmenderes Havzasına geldiğini belirten DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, 'DSİ'nin İzmir'de yaptığı en büyük proje Beydağ Barajı ve sulamasıdır. Proje 2007 yılında hizmete geçti. Günümüze kadar kamulaştırma ve toplulaştırmadan kaynaklanan sorunlar yaşadık. Bu sorunları hep birlikte aşacağız. Bizler, vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde dinlemek ve çözmek için geldik. Belediye Başkanımız Mahmut Badem sizlerle bizim aramızda gerekli iletişimi sağlıyor. Türkiye'nin en iyi tarım yapılan bölgesindeki topraklarımızın suya kavuşmasını istiyoruz' dedi.

Diniz ve beraberindekiler Ödemiş'teki ziyaretlerin ardından Beydağ Barajı çıkışında kurulan scada sistemi ve havuzlar ile Beydağ'ın Sarıkaya Mahallesi'nde Küçük Menderes nehri üzerine inşa edilen köprüyle ilgili incelemelerde bulundu.

 

Bakmadan Geçme