DP’li İlay Aksoy: “‘Onurlu’ dönüş ifadesi tamamen bir batı propagandasıdır.”

Büyükelçiler Konferası’na katılan eski MİT Müsteşarı, mevcut Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’yi terör örgütlerinin sığınağı olmaktan...

Büyükelçiler Konferası'na katılan eski MİT Müsteşarı, mevcut Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'yi terör örgütlerinin sığınağı olmaktan çıkarmak ve Türkiye'deki Suriye kökenlilerin 'onurlu geri dönüşlerini sağlamak' için Türkiye'nin elinden geleni yapacağını açıkladı.

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, bu ifadeleri tepki gösterdi. Twitter'dan yaptığı paylaşımda Aksoy, 'Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün düzenlenen 14. Büyükelçiler Konferansı'nda 'Suriye'yi terör örgütlerinin sığınağı, veklet savaşlarının arenası olmaktan çıkarmak için her türlü çabayı göstereceğiz. Güvenli ve onurlu geri dönüşlerin sağlanmasına yönelik çalışmalarımızı da hızlandıracağız' dedi. Bizim aklımıza alay etmeye devam eden AKP'liler bu maddeleri iyi okusun!

1. Suriye değil, İDLİB ve PYD'nin kontrolünde olan bölgeler terör örgütlerinin artık sığınağıdır.

2. Veklet savaşların sona ermesi için ÖSO ile değil Suriye Devleti ile muhatap olarak ortak operasyonlar yapılmadıktan sonra ilerleme kaydedilemez!

3. Suriye Arap Cumhuriyeti'nin kontrolündeki bölgeler güvenlidir ve ülkemizdeki kaçaklar AKP göndermediği için gitmemektedir!

4.'ONURLU' dönüş ifadesi tamamen bir batı propagandasıdır.' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün düzenlenen 14. Büyükelçiler Konferansı'nda 'Suriye'yi terör örgütlerinin sığınağı, veklet savaşlarının arenası olmaktan çıkarmak için her türlü çabayı göstereceğiz. Güvenli ve onurlu geri dönüşlerin sağlanmasına yönelik çalışmalarımızı da…

— İlay Aksoy (@ilay_aksoy) August 7, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme