Dost Bakkal İle Alaşehir’de Dostluk

Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında adımlar atan Alaşehir Belediyesi, İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak için hayata geçirilen...

Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında adımlar atan Alaşehir Belediyesi, İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak için hayata geçirilen 'DOST BAKKAL' projesini hayata geçirdi. İhtiyaçlı aileler, taraflarına tanımlanan kartlar sayesinde, ihtiyaç ve temizlik ürünlerini Dost Bakkal'dan ücretsiz olarak alabilecekler.

İhtiyaç sahibi ailelerin yaşam şartlarını iyileştirmeyi hedefleyen Alaşehir Belediyesi, Dost Bakkal'ı açtı. Soğuksu Mahallesi Ahmet Işık Caddesi üzerinde bulunan eskiden Balık Pazarı olarak bilinen ve belediyenin yaptığı çalışma sonrası adı Çınaraltı Esnaf Çarşısı olarak değiştirilen alanda mülkiyeti belediyeye ait iki dükkan birleştirilerek Dost Bakkal olarak hizmete sunuldu.

Dost Bakkal'ın açılışı için başta Alaşehir halkı, sivil toplum örgütleri ve muhtarlar katıldı. Açılışta konuşma yapan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Ökücüoğlu, 'Soysal belediyecilik gereği olarak, sadece taşa toprağa yatırım değil, insana yatırım yapan bir anlayışı hakim kılmak istiyoruz. Bu yıl 300 bin biber, domates, patlıcan fidanı dağıtacağız, kırsal sulamada çiftçilerimize elektrik indirimi yapıyoruz. Çiftçilerimize mazot, bağ direği, arı kovanı gibi destekler veriyoruz ve destekler devamlı olacak çünkü belediyecilik sadece asfalt yapmakla, yol yapmakla olmaz.' Sözlerini kullandı.

Dost Bakkal dan faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler Alaşehir Belediyesine dilekçe ile başvuracaklar. Kartlarına yüklenen para ile Dost bakkaldan ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayacaklar.

Ökücüoğlu konuşmasını sonlandırırken, 'Sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu tür çalışmaları yapıyoruz. Dost Bakkalımız Alaşehir'e hayırlı olsun.' Diyerek Alaşehirlileri Dost Bakkal hizmetine emanet etti.

(İHA)

Bakmadan Geçme