DÖNMEZDEN ALGI YÖNETİMİ VURGUSU

&ldquoSAYIN BADEM&rsquoİ SİYASET DEĞİL HİZMET ÜRETMEYE DAVET EDİYORUZ&rdquo CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Ödemiş Belediye...

'SAYIN BADEM'İ SİYASET DEĞİL HİZMET ÜRETMEYE DAVET EDİYORUZ'

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in görev süresinin ilk yılında yerelde hizmet üretmeden sadece algıyı yönetmeye çalıştığını ifade ederek, iptal edilen ortak hizmet protokolleriyle ilgili benzer bir algı oluşturmaya çalıştığını belirtti.

Dönmez, protokollerin yerel seçim öncesi Paylaştırma Komisyonu'nun aldığı karar doğrultusunda iptal edildiğine vurgu yaparak, Badem'in hizmet değil siyaset ürettiğini öne sürdü.

Başkan Badem'in göreve başladığı günden bu yana çeşitli konuları gündeme getirerek algı yönetmeye çalıştığını söyleyen CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, '1 yıl boyunca yaptıklarını anlatması gerekirken protokolleri anlatıyor, ayrımcılık algısı üretmeye çalışıyor. Öncelikle bilinmeli ki, Ödemiş'in gelişimine katkı sunacak bu tesislerin işletmesi yerel seçime sayılı günler kala İzmir Valiliği'nin Paylaştırma Komisyonu kararıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Yani 20 Mart 2014'te alınan bu karar doğrultusunda da konu İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı.

Ancak göreve başladığı günden bu yana olduğu gibi Sayın Badem, burada da bir algı operasyonu yapmaya başladı. Yerel yönetimlerin temel görevi mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu bildiği halde hiçbir çaba sarf etmeden halkımızı yanlış yönlendirmeye çalışıyor. Başından beri gerek borç konusu, gerek köy mallarının satışı, gerekse de diğer konularda yanlış yönlendirme girişimleri hep sürdü. CHP Meclis Grubu olarak halkımızın yararına muhalefet ettiğimiz konularda bir adım bile ilerleme kaydetmedi' dedi.

'YASA ZATEN YANLIŞ, CHP İKTİDARINDA DEĞİŞECEKTİR'

Bütünşehir Yasası'nı çıkartanın AKP iktidarı olduğuna vurgu yapan Dönmez, '6360 sayılı malum yasa ülkemizin şartlarına uymayan, yerinden yönetimi ortadan kaldıran bir yasa. Partimiz bu yasanın çıkartılmasının gündemde olduğu dönemde de sıkıntıları dile getirmişti. Görüyoruz ki bugün o sıkıntılar teker teker yaşanıyor. 'Ben yaptım oldu' mantığıyla çıkartılan bu yasanın değiştirilmesi için CHP iktidarında gerekenin yapılacağını bir kez daha vurguluyoruz. Bu yasanın bir numaralı savunucusu olup İl Başkan Yardımcılığı döneminde köy köy gezip anlatan Sayın Badem, Ödemiş'te de partilerinin Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'le muhtarlara yasanın sadece artılarını anlatmışlardı. Yasanın zaten görev paylaşımında, otogar, hal tesisi, mezbaha, su işletmesi, itfaiye, mezarlıklar gibi birçok temel hizmeti Büyükşehir sorumluluğuna bırakacağı ortada idi.

'BU TESİSLER ÖDEMİŞ'E HİZMET EDECEK'

Ancak Sayın Badem, sadece protokole bağlı kalıp yasayı hiç göz önüne almadan itiraz ediyor. Yasa mı protokol mü? Tüm bu tesisler Büyükşehir'in büyük imkanlarıyla kısa sürede tamamlana tesisler. Ödemiş'e uzun yıllar hizmet edecek, ilçe ekonomisine katkı sunacak tesisler. Hiçbir zaman bu tesisler başka bir yere taşınıp da orada hizmet vermeyecek. Ödemişlinin hizmetinde olacak. 'Ödemiş'in ve Ödemişli'nin menfaatini koruyorum' gibi ifadelerle halkı yanlış yönlendirmeye çalışmanın bir anlamı yok' dedi.

'BELDE VE KÖYLER DE DEVREDİLEN MALLAR İÇİN PAY MI İSTESİN'

Yasa gereği Ödemiş Belediyesi'ne 74 köy, 9 beldenin mallarının da devredildiğini söyleyen Dönmez, 'Ödemiş'in ilçe belediyesinin kaynaklarının heba olduğunu söylüyor. Ancak74 köy, 9 beldenin malları, taşınır-taşınmaz varlıkları da Ödemiş Belediyesi'ne devredildi. Tüm bu taşınır-taşınmaz varlıklar o beldelerde ve köylerde yaşayanların katkılarıyla, öz kaynaklarıyla edinilen varlıklardı. Şimdi o eski beldelerin ve köylerin yöneticileri de mi aynı şekilde konuşsun? Malları Ödemiş Belediyesi'ne giden köylerin beldelerin sakinleri de mi pay istesin?

Sayın Badem, İl Özel İdaresi'nin malları paylaştırılırken niye böyle davranmadı? İl Özel İdaresi'nin malları dev bütçeli bakanlıklara devredildi. Üstelik İl Genel Meclisi'nde 7 kez Büyükşehir'e verilmesi yönünde karar alınmışken. Bu taşınmazlar bakanlıklara bırakılırken Sayın Badem, neredeydi? Gölcük'teki, Bozdağ'daki konaklama tesisleri, kayak tesisi bakanlığa verilirken ya da verildikten sonra Sayın Badem'in bununla ilgili hiçbir fikir beyan etmemesini yadırgıyoruz' dedi.

'KAMU YATIRIMLARININ HALİ ORTADA'

Badem'e kamu yatırımları üzerinden de yüklenen Dönmez şöyle devam etti: 'Sayın Badem'in toplantılarda yerel hizmetleri anlatmaması normal. Çünkü ortada yerel bir hizmet yok, anlatacak bir şey de olmuyor haliyle. Merkezi hükümetin yatırımlarının ardından saklanmaya çalışıyor fakat onlar da yetersiz. Tablo ortada; Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yolu 7 yıldır bir türlü tamamlanamıyor. 1 yıl önce açılacağı söylenen Ödemiş Devlet Hastanesi'nin akıbeti belirsiz.

4.4.2014 denilen sulama kanalları 2017 yılbaşına kaldı. Sürekli dile getirilen tüneller ya da vaat edilen diğer konularda somut adım var mı, meçhul. Bu konular seçimden seçime gündeme getiriliyor ama ilerleme sağlanamıyor. Yerel yönetimin belediye başkanı seçildiği günden beri tepedeki karmaşayı ilçemize taşımaya çalışıyor. Sayın Badem'i siyaset değil hizmet üretmeye davet ediyoruz'

 

Bakmadan Geçme