'Döngüsel Seyir' sergisi ilk kez Kaplankaya'da!

2023 yılında, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi İMOGA'nın kurucusu, sanat eğitimcisi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü...

2023 yılında, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi İMOGA'nın kurucusu, sanat eğitimcisi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi ressam Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan'ın 'Döngüsel Seyir' adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

27 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında ressam, oyuncu, heykeltıraş, baskı, grafik, gravür sanatçısı ve öğretim üyesi olarak Türkiye'nin çok yönlü duayen sanatçılarından biri olan Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan'ın dünyasını sanatseverler ile buluşturuyor.

Kaplankaya'ya özel yeni ve mevcut resim ve heykellerinden oluşan sergide Tekcan 'dönüşüm' ve 'döngüselllik' meselelerini anlatıyor. Tekcan bir sanatçının arayışının hiçbir zaman bitmediğini vurgularken yaratmanın araştırmak ve düşünmekle ilişkili bir döngüde birbirini besleyerek her zaman devam ettiğinin vurguluyor. Süleyman Saim Tekcan sınırsız düşüncede sınırsız eser üretirken malzemeye dair olan usta bilgisi ile medyumlarında deneysel bir yaklaşıma sahip olduğunu farklı malzemelerdeki çalışmalarıyla bu sergi de sunuyor.

Süleyman Saim Tekcan, 'Resim heykel her zaman düşünceyle yapılmıyor, düşünce resmi heykeli başlatıyor fakat tesadüfler bitiriyor. Siz o tesadüfleri eğer resme mal edebiliyorsanız, bir başka kişinin tesadüflerinden farklı bir tesadüfle resminize işte o özden gelen katkıyı getiriyorsunuz, farklılaşıyorsunuz.' diye ifade etti.

Ayrıca, Süleyman Saim Tekcan, sanatseverleri 27 Haziran'da Kaplankaya'da kendi tesadüflerini keşfetmeye davet ediyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme