DOĞUMDAN SONRA SARGI BEZİ UNUTULMUŞ

Ödemiş Devlet Hastanesi&rsquonde bir süre önce doğum yaptığını belirten Hesibe Doğan, rahminde sargı bezi unutulduğu iddiası...

Ödemiş Devlet Hastanesi'nde bir süre önce doğum yaptığını belirten Hesibe Doğan, rahminde sargı bezi unutulduğu iddiası ile sağlık bakanlığına şikayetçi oldu.

Doğan, Nisan ayı sonunda yaptığı normal doğumun ardından taburcu edildiğini fakat yürüme güçlüğü ile birlikte ağrı, acı ve oturamama gibi sıkıntılar yaşadığını iddia etti.

Taburcu olduktan sonra 4 gün boyunca yürüme güçlüğü çektiğini ifade eden genç anne Hesibe Doğan, dördüncü gün akşamı tuvaletini yapmaya çalışırken portakal büyüklüğünde sargı bezinin düştüğünü görünce şok olduğunu söyledi.

Eşi Orhan Doğan ile birlikte hemen hastaneye gittiklerini belirten Hesibe Doğan, Hastanede ebelere yaşadığı olayı anlattığını ebelerin de nöbetçi doktoru arayıp bilgi verdiklerini anlattı.

Doğan, doktorun telefon üzerinden bir antibiyotik verdiğini iddia etti. 2 gün boyunca antibiyotiği kullanan genç anne, ağrılarından kurtulamayınca yine Acil Servis'e başvuru yaptı.

Doğan'ın iddialarına göre derdini anlatan genç anneye otomasyon görevlisi karın ağrısı sırası verdi. Karın ağrım yok diyen genç anne, acilde krem verilerek yeniden evine gönderildi.

Yaşanan olumsuz süreçte eşinin tedavisi ile doru dürüst ilgilenilmediğini belirten genç annenin eşi Orhan Doğan yaşadıkları bu olayla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'na şikyette bulunduklarını belirtti.

Konu ile ilgili olarak konuşan genç baba Orhan Doğan şunları ifade etti: 'Yaşadığımız bu süreçte eşim psikolojik olarak etkilendi. 21. yüzyılda yaşanan bu vahim olayı 184 Sağlık Bakanlığı İletişim merkezine arayarak bildirdim.  Ayrıca dilekçemi yazarak Sağlık Bakanlığı'na gönderdim. Tazminat davası da açacağım. Bizim başımıza gelen bu vahim olaydan sonra başkalarının başına gelmemesi için işin peşini sonuna kadar bırakmayacağım. Eşim 15 gün aradan sonra kendini toparlamaya başladı. Bu süreçte de Ödemiş Devlet Hastanesi bize ulaşıp hal hatır bile sormadı. Bebek sevincimiz bu vahim olay yüzünden kırıldı. 15 gün ağrı acı çektik. Düşünün o portakal büyüklüğündeki sargı bezi kendiliğinden çıkmasaydı ne olurdu? İnşallah bundan sonra bu devirde böyle bir şey yaşanmaz. Kimse de mağdur olmaz'

 

Bakmadan Geçme