Doğal afete yapay zeka önlemi: Önceden tahmin edebiliyor

7Analytics, 2020 yılında veri bilimciler ve jeologlardan oluşan bir ekip tarafından kurulan bir şirkettir. Amacı, belediyelerin...

7Analytics, 2020 yılında veri bilimciler ve jeologlardan oluşan bir ekip tarafından kurulan bir şirkettir. Amacı, belediyelerin ve işletmelerin su taşkınlarını daha iyi tahmin etmelerine ve altyapı hasarını en aza indirmelerine yardımcı olmaktır. Şirket, yapay zekadan destek alarak sel felaketlerine hazırlıklı olmayı ve önlem almayı hedeflemektedir. Şu anda Norveç'in Bergen şehrinde faaliyet göstermektedir.

Şirketin öncü ürünü FloodCube, gelecekteki sel felaketlerini tahmin etmek için büyük miktarda arazi ve arazi kullanım verisine yapay zeka öğrenimi uygulamaktadır. Bu sayede, hava durumu size bir fırtınanın yaklaştığını bildirirken, 7Analytics size bu fırtınadan kaynaklanan suyun nasıl hareket edeceği konusunda tahminler sunmaktadır.

7Analytics'in kurucu ortağı Jonas Aas Torland, 'Bu teknolojiler, daha önce imkansız olan verileri analiz etmemize ve tahmine dayalı içgörüler oluşturmamıza olanak tanıyor' şeklinde açıklamada bulundu. Ayrıca Jonas, 'Uygulamamız, bulunduğunuz bölgede bir sel olasılığıyla ilgili sizi 72 saat önceden uyarabilir. Bu şekilde, ilgili bölgedeki canlıları korumak için gerekli tüm önlemleri alabilirsiniz' dedi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme