DİYETİSYEN SEHER BASLI’DAN, ÖZEL BİRGİVİ’DE ÖZEL SEMİNER

 Haber Merkezi – Manisa İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan diyetisyen Seher Baslı&rsquonın Ödemiş Özel Birgivi Koleji&rsquonde...

 Haber Merkezi – Manisa İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan diyetisyen Seher Baslı'nın Ödemiş Özel Birgivi Koleji'nde düzenlediği 'Düşünme, Beslenme, Yeme Diyeti' konulu seminer büyük ilgi topladı.

Önce öğrencilere seminer veren Diyetisyen Seher Baslı Anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine slayt ve drama yöntemini kullanarak sunum yaptı. Kalbin kan pompalması ve damardan kanın sağlıklı geçebilmesi için dengeli ve düzenli beslenmeye ihtiyacımızın olduğunu anlatarak, öğrencilere zararlı yiyeceklerden uzak durmaları gerektiğini söyleyen Baslı, akşam da velileri aydınlattı. Baslı, beslenmeyle diyet yapmanın yanında düşünme ve konuşmayla da diyet yapmanın önemini vurguladı.

Baslı, velilerin daha önceden yaptırmış olduğu kan, şeker, kolesterol gibi tahlil sonuçlarını değerlendirerek, her veliye özel diyet programı hazırladı. Bu uygulamanın diyet konusunda tesirli olduğunu vurgulayan okul velileri uygulamadan son derece memnun kaldıklarını söylediler.

Konferansa katkılarından dolayı Özel Birgivi Koleji'ne teşekkürlerini sunan Seher Basılı 'Bu seminerin doğru beslenme ve yanlış diyet uygulamasının önüne geçmesi adına faydalı olduğunu sanıyorum ' dedi.

 

Bakmadan Geçme