Diyarbakır’da 9 aylık işe rekor başvuru

Diyarbakır’da 9 aylık geçici iş için bin 400 personel alınacağı duyurusuna 3 günde 19 bin kişi...

Diyarbakır'da 9 aylık geçici iş için bin 400 personel alınacağı duyurusuna 3 günde 19 bin kişi başvuru yaptı.

İŞKUR ile 17 ilçe milli eğitim müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokol uyarınca, afet durumlarının etkilerinin hafifletilmesi ve kamu hizmetlerine destek sağlamak amacıyla toplum yararına destek programı kapsamında 9 aylık süreyi kapsayacak şekilde bin 400 kişilik personel alımı duyurusu yapıldı.

11 Eylül'de başlayacak ve 10 Haziran 2024'te sona erecek iş için başvurular, 29 Ağustos'ta sona erdi. Şartlar ve başvuru yoğunluğu, yurttaşların karşı karşıya olduğu ekonomik kriz ve işsizliği de bir kez daha ortaya koydu.

Başvuruların sistem üzerinden yapılması veya Alo 170 iletişim hattından yapılması istenirken, işe alınacak kişilerin 5 Eylül'de noter kurası ile belirleneceği ve 11 Eylül'de işbaşı yapacakları bildirildi.

ŞARTLAR

9 aylık geçici iş için birçok şart da getirildi. İşsiz adayların ayrıca geçmişe dayalı İŞKUR kaydı olmaması ve öğrenci olmaması talep edildi. Ayrıca daha önce 9 aydan fazla çalışmış kişilerin başvuru yapamayacağı şartı dikkat çekti.

Adrese Dayalı Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre aynı adreste yaşayan bireylerin, asgari ücret komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin 1,5 katını aşmaları durumunda da Toplum Yararına Program'a katılamayacakları duyuruldu.

İŞKUR'un izdiham görüntülerinin önüne geçmek istediği belirtilirken, iş için 19 bin başvuru yapıldı.

Bakmadan Geçme