Diyanet’in “Cuma namazı” hutbesine tepkiler gelmeye devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı bu hafta bir Cuma hutbesi yayınladı. Yayınlanan hutbede iş saatlerinin ve ders saatlerinin...

Diyanet İşleri Başkanlığı bu hafta bir Cuma hutbesi yayınladı. Yayınlanan hutbede iş saatlerinin ve ders saatlerinin Cuma namazı saatlerine göre belirlenmesi gerektiği söylendi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tepki gösterdi

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği hutbenin kaygı verici olduğunu ve Cumhuriyet'in kurucu ilkelerinden laikliği inkar ettiğini belirtti, 'laik devlet yapısına yönelik bu saldırılar, toplumsal geleceğimiz için çok büyük risk ve tehlikeleri içermektedir. İbadet etmek, bireyin özgür iradesine bağlıdır. Eğitim öğretim ise kendi kural ve disiplinleri ile yürütülmesi gereken çok ayrı ve özel bir alandır. Öğrenciler ders saatlerini okullarında eğitim görerek geçirmelidir. Bir devlet kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı, bilimsel ve laik eğitim çizgisinden uzaklaşan açıklamalar yapmamalıdır. Laik devlet ve toplum yapısı içinde ülkemizde yaşayan farklı dini inançlara sahip bireyler de görmezden gelinemez.' dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI EĞİTİM İŞLERİNE KARIŞAMAZ

➡️ https://t.co/c1NtatXldB pic.twitter.com/PLwW5WPwva

— ÇYDD-Çağdaş Yaşam (@CagdasYasamDD) August 4, 2023

Bir tepki de Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği'nden

Konu hakkında sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir tepki de Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği'nden geldi. Yaptığı paylaşımda dernek, 'Diyanet İşleri Başkanlığı haddini bilmelidir. Okullarımızdaki ders programlarını dinsel yönergeleriyle düzenleyemezler. Laikliğe sahip çıkmak her zamankinden daha önemli. Dostlarımızı tepki vermeye davet ederiz.' ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı haddini bilmelidir.
Okullarımızdaki ders programlarını dinsel yönergeleriyle düzenleyemezler.
Laikliğe sahip çıkmak her zamankinden daha önemli.
Dostlarımızı tepki vermeye davet ederiz. https://t.co/zFUgYbUk2A

— Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği (@oncecocukkadin) August 4, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme