Dikili’de neler yapılır?

Yazlıkçıların gözde ilçelerinde olan Dikili doğasıyla insanı büyülüyor. Doğal zenginliklerinin yanı sıra tarihiyle de ön plana...

Yazlıkçıların gözde ilçelerinde olan Dikili doğasıyla insanı büyülüyor. Doğal zenginliklerinin yanı sıra tarihiyle de ön plana çıkan Dikili'de unutamayacağınız bir yaz sezonu geçirebilirsiniz.

DİKİLİ'DE NERELERE GİDİLİR?

Doğal güzellikleriyle bilinen Dikili'de Çandarlı Körfezi, Garip Adası, Kalem Adası, Aşıklar Şelalesi, Çamurlu Ilıcası, Bademli Deniz Ilıcası'nı mutlaka gezip görmek gerekiyor.,

Çandarlı Körfezi

Çandarlı Körfezi, Dikili'nin en ilgi çekici doğal güzelliklerinden biridir. Çandarlı Kalesi ile birlikte, bölgenin en önemli simgelerinden biri olan Çandarlı Körfezi, Dikili ilçe merkezine ortalama 20 km uzaklıkta yer alıyor.

Garip Adası

Garip Adası, Bademli Köyü'nün karşısındaki Kalem Adası'nın hemen arkasında yer alıyor. Dört tarafı denizlerle kaplı olan ada, antik dönemden izler taşımaktadır.  Adanın bulunduğu alandaki deniz Akvaryum olarak da bilinmektedir.

Nebiler Şelalesi

alan Nebiler Köyü'nde bulunan Nebiler Şelalesi, Dikili gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Doğası ile dikkat çekici olan şelalenin bulunduğu alanda, ayrıca yürüyüş ve tırmanma alanları da bulunmaktadır. Diğer adıyla Aşıklar Şelalesi'nin tarihi peri padişahının kızı ile Yörük Ali'nin aşklarına kadar uzanmaktadır.

Çamurlu Ilıcası

Çamurlu Ilıcası, Dikili'de Uzunburun mevkiinde yer almaktadır. Bölgedeki jeotermal kaynakların ürettiği çamur ile çeşitli hastalıklar için bir şifa kaynağı olarak gösterilen Çamurlu Ilıcası, özellikle selülit tedavisi ve yaşlanma karşıtı etkileri ile tercih edilmektedir.

Bademli Deniz Ilıcası

Eski bir Rum köyü olan Bademli Köyü'nde bulunan Bademli Deniz Ilıcası, deniz içindeki havuz şeklindeki kaynaklarıyla bilinir. Şifalı olarak bilinen bu termal sular, özellikle romatizma ve cilt hastalıkları gibi bazı hastalıkların tedavisi için de şifa kaynağı olarak gösterilmektedir.

Kalem Adası

Kalem Adası, turkuaz renkli harika bir denize sahiptir. Adanın etrafındaki deniz, akvaryum olarak da bilinmektedir.

DİKİLİ'DE AÇ KALMAZSINIZ

Ege mutfağı mezeleri, lezzetli deniz mahsulleri ve yöresel lezzetleri ile de ünlü olan Dikili'de aç kalmanız imkansız.  Dikili'ye gidildiğinde mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında; keşkek, topalak, oğlak kavurma, pırasalı ekmek, şambali tatlısı, koruk şerbeti ve Dikili'nin sembollerinden biri olan zeytin ve zeytinyağı yer almaktadır.

MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR DİKİLİ'DE

Toplamda 5 adet mavi bayraklı plaja sahip olan Dikili'de, denize girmek için tercih edebileceğiniz yerler arasında ise; Dikili Halk Plajı, Kayra Plajı, Bademli Koyu, Killi Koyu, Kalem Adası, Garip Adası, Zindancık Koyu, Fame Beach, Pisa Koyu ve Hayıtlı Koyu yer alır.

Bademli Koyu

Dikili'ye bağlı Bademli Köyü'ne ortalama 1 km uzaklıkta bulunan Bademli Koyu, ilçenin en popüler plajlarından biridir. Gerçek bir doğa harikası görüntüsü ve tertemiz denizi ile ziyaretçilerini ağırlayan koy, aynı zamanda çevredeki en büyük koydur.

Killik Koyu

Adını burada çıkan doğal kilden alan Killik Koyu, Dikili ilçe merkezine ortalama 8-10 km uzaklıktadır ve Bademli Koyu'nun yanında yer almaktadır. Bademli Koyu'na göre biraz daha küçük olan bu koy, hem denizi hem de atmosferi ile tropikal adaları anımsatmaktadır.

Kalem Adası ve Garip Adası

Bademli Köyü'nden kalkan tekneler ile ulaşım sağlanan Kalem ve Garip adaları, deniz severler için muhteşem bir atmosfer ve tertemiz bir deniz sunmaktadır. Zaten, bu iki ada arasındaki bölge akvaryum olarak bilinmektedir. Ege'nin Maldivler'i olarak gösterilen bu iki ada, tropikal adaları aratmayan muhteşem birer Ege adasıdır.

Zindancık Koyu

Zindancık Koyu, Bademli Köyü'nde yer alan diğer koylara göre biraz daha küçük bir alana sahiptir. Sakin bir plajda, temiz bir denize girmek için tercih edebilirsiniz.

Pisa Koyu

Yaz sezonunda, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gören Pisa Koyu Tertemiz, mavi denizi ve beyaz kumu ile tropikal adaları anımsatır.

Hayıtlı Koyu

Hayıtlı Koyu'nu sessiz sakin bir atmosferde denize girmek için tercih edebilirsiniz.

 

Berivan KAYA

Bakmadan Geçme