Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, zamlara karşı protesto düzenledi

Dikili’de, son dönemde yapılan zamlara karşı protesto düzenlendi. Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan protestoda...

Dikili'de, son dönemde yapılan zamlara karşı protesto düzenlendi. Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan protestoda okunan basın açıklamasında, zamlara ve artan vergilere karşı tepki gösterildi.

Hüseyin Acer tarafından okunan basın metninde açlığın, yoksulluğun ve işsizliğin kadar olmadığı söylendi; işçilere, kamu sendikalarına, meslek odalarına ve yerel emek ve demokrasi platformlarına bir araya gelme çağrısı yapıldı.

Açıklamada ülke çapında protesto gösterileri, grevler ve mitingler yapılması gerektiği söylendi, işçinin ve emekçinin bu girişimlerle emeklerine yapılan saldırıyı durdurabileceği vurgulandı.

'Tek Adam Yönetimi 1 trilyon 120 milyarlık ek bütçe yaptı. Adına da 'Milli Dayanışma Paketi' dedi. Bu 'Milli Dayanışma' kimin sırtına yıkılacak? Tabi ki sermayenin değil, halkın sırtına yıkılacak. Toplanan kaynaklar sermayeye, yandaşlara aktarılacak. Ucuz emek sömürüsü, işsizlik, yoksulluk daha da artacak' diyen Acer, temel ihtiyaçlara yapılan ve yapılacak olan zamların geri alınması, asgari ücretin, kamu çalışanları ve emekli maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması, yoksulluk sınırının altında kalan ücretlerden vergi alınmaması, servet vergisi çıkarılması, bu vergiden alınan paraların işçilerin çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesinde kullanılması, işsizlik fonunda biriken paraların zenginler değil işsizler için kullanılması, işten çıkarmaların yasaklanması, TÜİK'in verilerini doğru açıklaması için Saydamlık Yasası çıkarılması çağrılarında bulundu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme