DGD-SEN Genel Başkanı Acar: İşte Fatma Şahin ve CHP vekilinin canhıraş savunduğu gerçeklik!

Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Ahmet Şireci’ye ait 3 fabrikada 2000 işçi greve başlamış, Gaziantep...

Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde Ahmet Şireci'ye ait 3 fabrikada 2000 işçi greve başlamış, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ve CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç işçilere grevi bırakmaları çağrısında bulunmuştu.

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası(DGD-SEN) Genel Başkanı Neslihan Acar, İSİG verilerini alıntıladığı Twitter paylaşımında Milletvekili Meriç ve Fatma Şahin'e eleştirilerde bulundu.

Gaziantep'te son 10 yılda iş cinayetleri sayısı: 427

İSİG'in verilerine göre Gaziantep'te son 10 yıl içerisinde 427 iş cinayeti gerçekleşmiş durumda. Bu ölümlerin yüzde 24'ü trafik kazasıyla, %16'sı ezilmeyle, %13'ü yüksekten düşmeyle gerçekleşirken ölenlerin 39'u çocuk, 51 ise mültecilerden oluşuyor. Rapora göre 427 ölümün 92'si inşaat ve yol sektöründe, 77'si tarım ve orman sektöründe, 49'u tekstil sektöründe, 47'si taşımacılık sektöründe, 34'ü ticaret ve büro sektöründe gerçekleşti.

İnşaat, tarım, tekstil, metal, belediye…
Gaziantep'te son on yılda en az 427 işçi çalışırken hayatını kaybettihttps://t.co/9DtqTU5x3c pic.twitter.com/7VNWea6TFL

— İSİG Meclisi (@isigmeclisi) August 23, 2023

Söz konusu raporda geçen bu sayıları alıntıladığı paylaşımda Neslihan Acar, 'Fatma Şahin ve CHP vekilinin canhıraş savunduğu gerçeklik bu! 'En az' çünkü bu rakamlarda meslek hastalıkları yok , trafik kazası diye geçirilen, aileler tehdit edilerek gizlenen kayıtlar yok. İşçileri bile isteye öldüren hayırseverler var Antep'te!' dedi.

Fatma Şahin ve Chp vekilinin canhıraş savunduğu gerçeklik bu !

'En az' çünkü bu rakamlarda meslek hastalıkları yok , trafik kazası diye geçirilen , aileler tehdit edilerek gizlenen kayıtlar yok .

İşçileri bile isteye öldüren hayırseverler var Antep'te ! https://t.co/p3MQPVxY0K

— Neslihan Acar (@AcrNesli) August 23, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme