DEÜ'deki deney merkezine hayır!

Yeni İzmir Gazetesinden Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre, Dokuz Eylül Üniversitesinde Deney Merkezine Hayır Platformu ve Hayvanlara...

Yeni İzmir Gazetesinden Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre, Dokuz Eylül Üniversitesinde Deney Merkezine Hayır Platformu ve Hayvanlara Eşitlik Platformu 'Deney merkezine hayır' demek için Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya geldi. Grubun attığı 'Dokuz Eylül şaşırma sabrımızı taşırma, Nükhet elini hayvanlardan çek ve deney değil işkence merkezi' sloganları dikkat çekti. Basın açıklamasını bir araya gelen grup adına Melodi Zengin okudu. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne çağrıda bulunan Zengin, 'Bu cinayet yuvasının 'bilim' adı altında aklanmasına izin vermeyecek ve bu işkence merkezini açtırmayacağız' dedi.

'Deney adı altında ölüme mahkum edilecekler'

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde inşaatı devam eden 'Büyük Deney Hayvanları Araştırma Laboratuvarı'na 28 milyon TL bütçe ayrıldığını dile getiren Zengin, 'Burada 10-25 kilo arasındaki hayvanlar deney adı altında türlü işkencelere en sonunda da ölüme mahkûm edilecekler. Yaşam hakkı hiçbir bilimsel yönteme, eğitime, sertifikaya, paraya sığdırılamaz! Hayvan deneyine alternatif olarak canlı doku modelleri, 2-3 boyutlu hücre kültürü modelleri, bilgisayar modellemeleri, görüntüleme teknikleri, klinik araştırmalar, mikroorganizmalar, genomik proteomik metabolomik, ileri matematik, çok organlar, mikro doz çalışmaları gibi metotlar mümkünken savunmasız hayvanları alıp işkence yapmak ve öldürmek, sonrasında da 'bilim yaptık' demek akıl işi değildir' diye konuştu.

'Gurur duyuyor'

Zengin, dünyada önde gelen ülkelerin hayvan deneylerini kaldırmaya başladığını ifade ederek, 'Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Rektörü Nükhet Hotar ise Türkiye'nin en büyük işkence merkezini açmakla gurur duymaktadır. Bilimsel onlarca yol varken çağdışı ve karşılığı olmayan yöntemlerde ısrar eden Dokuz Eylül Üniversitesinin bilimselliğinin sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesine bilimin yolundan gitme çağrısı yapıyoruz' ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bakmadan Geçme