Deprem’in durduramadığı üretici kadınlar

Depremler sonrasında şehrin yeniden imarı ve ekonomik toparlanma için çaba gösterilen kentte, kadınlar üretime katılarak zorlukların...

Depremler sonrasında şehrin yeniden imarı ve ekonomik toparlanma için çaba gösterilen kentte, kadınlar üretime katılarak zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor. Hatice Koç, depremler nedeniyle elaman bulmada zorluk yaşasalar da, birlikte çalışarak aile ekonomisine katkı sunmaya devam ettiklerini söyledi. Onların bir arada olup üretim yapmaları, kent ekonomisinin canlanması için önemli bir adım olarak görülüyor.

Fadime Şahin ise üretim yaptıkları bölgenin depremden etkilenmemiş olmasına rağmen, şehirdeki büyük yıkımın kendilerine olumsuz yansıdığını dile getirdi. Bu zorlu süreçte arkadaşlarıyla birlikte üretime devam ederek ayakta kalmaya çalıştıklarını belirten Şahin, 'Çalışmazsak şehrimiz ayağa kalkamaz. Bizler de çalışacağız ki esnafımız da ayakta durmaya çalışsın' dedi.

Remziye Balta ve Suna Ayhan ise kadınların bir araya gelerek üretim yapmasının önemine vurgu yaparak çalışmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Yorucu ancak zevkli bir iş olan pestil üretiminde bir yılda 8 ila 15 ton aralığında üretim yapıldığı belirtildi.

Depremlerin etkilerini hafifletmek ve kentin ekonomisine katkı sağlamak için bu güçlü kadınların gayreti, Malatya'nın yeniden güzel günlere dönmesine yardımcı olacak gibi görünüyor. Üretimleri ve dayanışmaları, toplumun geleceği için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme