Depremde hasar görmüş araçları kullanarak vurgun yapan çete İzmir’de çökertildi

İzmir’de 4 Eylül’de gelen bir ihbarla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği...

İzmir'de 4 Eylül'de gelen bir ihbarla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Bayraklı'da bir arabanın çalındığı bilgisi gelen ekipler, şüphelilerin yakalanması için başlattıkları çalışmada plaka tespit sistemi kayıtlarını inceledi.

Deprem bölgesindeki araç İzmir'de

Ekipler, Bayraklı'da çalınan araçla aynı renkteki ve modeldeki başka bir aracın İzmir'de bulunduğunu tespit etti. Daha önce 7 ay boyunca trafikte görülmeyen araçla ilgili yapılan detaylı inceleme sonucu aracın o sırada Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bulunduğu tespit edildi. Gerçekleştirilen operasyonla otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Sürücü A.A.'nın, aracı kuzeninden ödünç aldığını söylemesi ile kuzen A.İ.Ş. de gözaltına alındı.

Hurda otomobiller kullanılarak vurgun yapıldı

A.İ.Ş., verdiği ifadede arkadaşı K.D. ile beraber, Maraş Depremi sırasında kullanılamaz duruma gelen bir otomobili Hatay'ın Belen ilçesinden aldıklarını, O.A. ve H.Y. isimli 2 kişiyle anlaşarak bu kişilere aynı model ve renkte bir aracı İzmir'den çaldırdıklarını belirtti. Verilen ifadelere göre hasarlı otomobil ile İzmir'de çalınan aracın şase numarası değiştirilecek, bu şekilde 465 bin liraya alınan hurda araçla 1 milyon 500 bin liralık araç değiştirilecekti.

Diğer çete üyeleri de gözaltına alındı

A.İ.Ş.'nin verdiği isimlerin de gözaltına alınmasıyla çeteden gözaltına alınanların sayısı 5 oldu. Öte yandan O.A. ve H.Y.'nin İzmir'de piyasaya sürdükleri lüks aracı denemek için tura çıktıkları, ardından araç sahibini bıçak kullanarak ölümle tehdit ettikleri ve aracı çaldıkları öğrenildi. şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme