“Deprem gerçeği ilçemiz adına da var”

Ödemiş Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, geçtiğimiz pazartesi günü Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda...

Ödemiş Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, geçtiğimiz pazartesi günü Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Saat 20.00'de başlayan toplantıda ek gündem maddesi ve dilek temennilerle beraber 11 madde görüşüldü.

Katılımcı çokluğuyla başlayan mecliste Meclis Başkanı Mehmet Eriş, gündem maddelerine geçmeden önce bazı açıklamalarda bulundu. Eriş, 'İdlib'de çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Öte yandan geçen haftaya Akhisar'da meydana gelen depremle başlamıştık. Deprem, Elazığ'da da devam etti. Hepimize geçmiş olsun. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Ödemişspor Kulübü'ne Elazığ'daki depremzedelere yaptıkları yardımlardan ötürü de çok teşekkür ediyorum.

Deprem konusu çok mühim. Geçtiğimiz günlerde sivil toplum kuruluşları ile bazı odalara bu konuyla alakalı çeşitli ziyaretlerimiz oldu. Deprem gerçeği, ilçemiz adına da var. Özellikle Seferihisar ve Kuşadası'nın altından geçen fay hatları, ilçemizi de ciddi anlamda etkiliyor. Depreme hazırlıklı olmak zorundayız' ifadelerini kullandı.

Eriş, bahara hazırlık yaptıklarının da altını çizerek, 'Okul girişleri, okul dışında bulunan parmaklıklar, okuldaki merdiven korkulukları ve oyun gruplarını dezenfekte etmeye devam ediyoruz. Bununla beraber bazı oyun gruplarını da yeniliyoruz. Kadın çiftçilerimizle beraber ipek böcekliğiyle alakalı çalışmalarımız da sürüyor. İpek böcekçiliğini canlandırmak adına geçtiğimiz günlerde Zeytinlik Mahallesi'nde 650, Üçkonak Mahallesi'nde 1200 dut ağacı olmak üzere toplamda 1850 dut ağacı dikimi gerçekleştirdik. Öte yandan kadınlarımıza yine bu toplantı salonunda evde çocuk bakım kursu verdik. Bu kurs, katılımcılarımız için altın bir bileziktir' şeklinde konuştu.

Belediye çalışmalarını anlattı

Eriş, gündem öncesi şunlara da değindi: 'Kemer-Bozdağ Yolu'nda ilk etap tamamlandı. İkinci etap başladı. Bu kapsamda alanda çalışan arkadaşlarımızı sahiplenen Kemer ve Hacıhasan Mahallesi muhtarlarını da kutlarım. Bademli Barajı, belediye tarafından işletiliyor. Verimli sulama adına sayaç takmaya başladık. Bozdağ'da canlandırmak istediğimiz Tay Park konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Çocukların eğlenebileceği, insanların ziyarette bulunmak isteyeceği bir ortam kurmak asli amacımız.

Yine geçtiğimiz günlerde muhtarlarımızla yaptığımız değerlendirme toplantısında da konuşmuştuk. Lübbey-Çamyayla-Kerpiçlik yolu, ne yazık ki vatandaşlarımızı memnun etmiyor. Aktaş Barajı çalışmalarının ardından yol, daha da kötü hale geldi. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına oralarda da çalışmalara başlayacağız ve yolların bakımını biz gerçekleştireceğiz.

Geçtiğimiz aylarda Bozdağ Mahallesi'yle beraber pek çok noktaya yağan yoğun karla mücadele eden ekibimizi de yürekten kutlarım. Bozdağ Mahallesi, Tekke ile Kayak Alanı'nda çok ciddi çalışmalar sürdürdük. Gece ekibimiz, 02.30'dan sabaha karşı 05.30'a kadar kara saplanan vatandaşlarımızı kurtarmak adına büyük bir mücadele verdi. Bu konuda jandarmanın da yardımları yadsınamaz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

8 Şubat Cumartesi saat 19.00'da Serap Tamay, Kaymakçı Köy Düğün Salonu'nda kulaklarımızın pasını silecek. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş'e de çok teşekkür ederiz.'

'Kendilerine vereceğimiz bir yer yok'

Dilek ve Temenniler kısmında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Onur Atbin, içkili ve kadınlı meyhanelerin kamuoyunda sıkıntı yarattığını da belirterek meyhanelerin şehir dışına taşınmasını istediğini belirtti. Mehmet Eriş, 'Genev Yolu mevkiinde meyhaneler, eskiden daha fazlaydı. Bu konunun sıkıntı yarattığının farkındayız. Sosyal açıdan mağdur olanlar da var' cevabını verdi.

Konuşmanın ardından Atbin, Tekelli esnaflarının mağduriyeti hakkında konuştu ve şunları söyledi: 'Tekelli esnaflarına yer bulunmalı. ÖGEDER'e yer tahsisini kolaylıkla sağlayan başkan vekillerimizin esnaflarımız için de duyarlı olmasını bekliyoruz.'

Mehmet Eriş ise, 'Bizim kendilerine vereceğimiz bir yerimiz yok ancak sanayide bulunan yerlerimiz var. Kim ne kadar istiyorsa ona göre inşa edelim. Şu anda iki arsamız satışa hazır konumda. Esnafımıza geçtiğimiz Haziran ayından yılbaşına kadar müsaade etmiştik. Soğukta mağdur etmemek adına Şubat ayı sonuna kadar ek süre tanıdık' dedi.

AK Partili Murat Öncel, eski hastane binasının altının otopark üstünün ise yeşil alan olmasını istedi ve 'Elimizi taşın altına koymaya hazırız' şeklinde konuştu. Eriş ise Öncel'e şu yanıtı verdi: 'Valilik, Kaymakamlık, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Hastane Müdürlüğü ile konuyu görüştük. Eğer alan bize verilirse yer otoparkının yapılmasını biz de istiyoruz. Talebimiz odur.'

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme