Denizli Barosu avukatlarından Can Atalay açıklaması

Türkiye İşçi Partisi Hatay milletvekili seçilen avukat Can Atalay’ın hapis süreci devam ettikçe, tepkiler katlanarak çoğalıyor....

Türkiye İşçi Partisi Hatay milletvekili seçilen avukat Can Atalay'ın hapis süreci devam ettikçe, tepkiler katlanarak çoğalıyor. Bugün Denizli'li avukatlar, Denizli Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Denizli Barosu başkanı Adnan Demirdöğer'in de katıldığı açıklamayı baro adına avukat Ezgi Sünney okudu.
Hatay'ın iradesinin yok sayıldığının altı çizilen basın açıklamasında, Anayasa Mahkemesi'nin daha önce Mustafa Balbay, Sebahat Tuncel, Enis Berberoğlu, Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu başvurularına dair verdiği kararlar ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun tüm bu kararlara atıfla verilen Cumhuriyet Davası'na ilişkin bozma kararı, seçilmiş bir milletvekilinin cezaevinden tahliyesinin hakimin takdir yetkisi içerisinde değerlendirilebilecek bir husus değil, bir anayasal zorunluluk olduğunu ortaya koymaktadır. Buna rağmen Can Atalay için hl tahliye kararı verilmeyerek TCK'nin 109. maddesinde düzenlenen 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçu işlenmektedir' dendi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme