DEMİRYOLU YAYA GEÇİDİ İÇİN SES YOK

Ödemiş&rsquote ilçe merkezini ikiye bölen demiryolunda yayalar için alt veya üst geçit talebiyle ilgili somut bir...

Ödemiş'te ilçe merkezini ikiye bölen demiryolunda yayalar için alt veya üst geçit talebiyle ilgili somut bir adım atılmazken bazı vatandaşlar 2-3 kilometre yürümemek için kendi yöntemleriyle açtıkları tehlikeli geçitle yolun karşı tarafına geçmeye çalışıyor. 

Cumhuriyet ve Hürriyet mahalleleri arasında adeta bir duvar haline gelen demiryoluyla ilgili geçtiğimiz temmuz ayında basında yer alan tepkilerin ardından ilçeye gelen TCDD yetkililerinin yaptığı incelemelerle ilgili henüz somut bir adım atılmadığı gözleniyor.

 

TEHLİKELİ GEÇİŞLER!

Bazı vatandaşlar halen demiryolu çevresindeki koruma demirlerinin parmaklıkları arasında açılmış boşluklardan yolun karşı kıyısına oldukça tehlikeli bir biçimde geçmeye çalışıyor. Basmane ile karşılıklı 7 tren seferinin düzenlendiği ilçede vatandaşlar parkların da daha işlevli hale getirilmesi için alt veya üst geçit çözümü için artık somut adım atılmasını istiyor.

Geçtiğimiz yıllarda Üç Eylül Mahallesi'nde yaşanan benzer sıkıntılar için yaya alt geçidi inşa eden Devlet Demiryolları'ndan Cumhuriyet ve Hürriyet Mahalleleri için de çözüm isteyen vatandaşlar alt veya üst geçitle bölgenin birleştirilmesi gerektiğini, özellikle engelli bireyler ve yaşlı bireylerin büyük sıkıntı yaşadığını dile getirmişti.

 

Bakmadan Geçme