DEMİRDEREDE METREKAREYE 61.2 KİLO YAĞIŞ

KÜÇÜKMENDERES&rsquoTE YAĞIŞLI HAFTA SONU Orta Akdeniz&rsquoden gelen yağışlı hava ile birlikte hafta sonunda yurdun en çok...

KÜÇÜKMENDERES'TE YAĞIŞLI HAFTA SONU

Orta Akdeniz'den gelen yağışlı hava ile birlikte hafta sonunda yurdun en çok yağış alan ikinci bölgesi Ödemiş ve çevresi oldu. Ödemiş'in Demirdere Mahallesi'nde yapılan ölçümlerde metrekareye 61,2 kilogram yağış düştü.

Kasım ayını yağışlı havayla uğurlayan Küçük Menderes yurt genelinde en çok yağış alan ikinci merkez oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre cumartesi sabahı 06.00 ile dün sabah 06.00 arasında Kemalpaşa Ovacık Mahallesi'nde metrekareye 70 kilogram yağış düştü. Kemalpaşa Ovacık Mahallesi'ni Ödemiş takip etti.

Ödemiş'in Demirdere Mahallesi'nde metrekareye 61,2 kilogram yağış düştü. Beydağ'da ölçülen yağış miktarı 34,8 (kg/m2), Kiraz'da ölçülen yağış miktarı 29,8 (kg/m2), Ödemiş ilçe merkezinde ölçülen yağış miktarı 27 (kg/m2), Tire'de 26,6 (kg/m2), Bayındır'da ölçülen yağış miktarı 20 (kg/m2) oldu.

 

BEYDAĞ BARAJ GÖLÜ'NDE GÖKKUŞAĞI

Bölgeyi etkisi altına alan yağış ortaya eşsiz manzaralar da çıkardı. Cumartesi gününü Beydağ Belediyesi Kır Lokantası'nda değerlendiren vatandaşlar güneşin yağışla birlikte yüzünü göstermesi sonrası Beydağ Baraj Gölü üzerinde oluşan gökkuşağını özçekimler ile ölümsüzleştirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre yağışlı hava bugün de bölgede etkisini sürdürecek. Ödemiş ve çevresinde bulutlu bir hava beklenirken yarından itibaren az bulutlu bir havayla güneşin yeniden yüzünü göstereceği tahmin ediliyor. Ödemiş'te bugün beklenen en yüksek sıcaklık 16, en düşük sıcaklık 6 derece.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme