DEAŞ’ın sözde ‘Musul Kadısı’ İstanbul’da yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Müdürlüğü birimleri, istihbarat üzerine 7 Haziran’da bir dizi...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Müdürlüğü birimleri, istihbarat üzerine 7 Haziran'da bir dizi operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda 9 DAEŞ mensubu gözaltına alındı.

Yakalananlar arasında örgütün sözde Ninova Bölgesi Kadısı olan J.A. adlı terörist de bulunuyor. Bu teröristin Türkiye'deki faaliyetlerini gizlice yürüttüğü ve Esenyurt'ta bir evde saklandığı belirlendi. Çapraz sorguda verdiği ifadelerle örgütün iç yüzünü açığa çıkaran terörist, 2016 yılında örgütün sözde Ninova Bölgesi Kadısı olduğunu itiraf etti. Gerçek adı J.İ.A.A. olan terörist, Haziran 2014'te Musul'un DAEŞ tarafından işgal edildiği dönemde örgütün içinde yer aldığına dair bilgiler henüz net değil.

Yakalanan Iraklı terörist, DAEŞ'ten ayrıldığı düşünülen bir isim olarak değerlendiriliyor. Polisteki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan terörist, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şu anda yurt içi ve yurt dışındaki DAEŞ bağlantıları hakkında da araştırmaları sürüyor.

 

Bakmadan Geçme