Darbe Döneminin İçişleri Bakanı Selahattin Çetiner Öldü

Çoklu organ yetmezliği yaşayan Selahattin Çetiner, kaldırıldığı özel hastanede kurtarılamadı. 80 darbesi sonrasında İçişleri bakanı olan...

Çoklu organ yetmezliği yaşayan Selahattin Çetiner, kaldırıldığı özel hastanede kurtarılamadı. 80 darbesi sonrasında İçişleri bakanı olan korgeneral Selahattin Çetiner, Bodrum'daki Koyunbaba Mahallesi'ndeki evinde rahatsızlanmıştı.

Çetiner'in cenazesi yarın uçakla İstanbul'a gönderilecek ve Selimiye orduevindeki törenin ardından 6 Haziran'da Zincirlikuyu mezarlığında defnedilecek.

1922'de Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde doğan Çetiner, 1940'ta harp okulundan mezun olmuş, 41 yılında topçu okulunu bitirmişti.

1960 yılında kendisine verilen bir görevin yasaların dışında olduğu gerekçesiyle orduya kızan Çetiner, bu dönemde ordudan istifa etmişti. Kendisine verilen görev ise bir şekilde İsmet İnönü'nün, Kayseri'deki CHP parti il kongresine katılmasının önlenmesiydi.

1960 yılında istifasından sonra önce tutuklanan Çetiner, Ankara'daki Soğukkuyu cezaevinde hapsedildi. 60 darbesinden sonra orduya geri döndü. 60, 62 yılları arasında İspanya'da ateşe olarak çalışan Çetiner, karargah subaylığı ve alay komutanlığı görevlerini de yürüttü. 1970'te tümgeneral oldu. sırasıyla zırhlı tümen komutanlığı, 9. kolordu komutanlığı ve kara kuvvetleri kurmay başkanlığı yaptı. 1980 ve 83 yıllarında İçişleri Bakanlığı yaptı. Kendisi, içişleri bakanlığı döneminde arabesk sanatçılarına uygulanan ambargo ve sahneye çıkma yasağıyla tanındı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme