DAĞCILAR BU KEZ TİREDE BULUŞTU

Ödemiş&rsquoin Bademli Mahallesi&rsquonde gerçekleşen dağcılık şenliğinin ardından Tire de geçtğimiz günlerde 4. Dağcılık ve Kültür Şenliği&rsquone...

Ödemiş'in Bademli Mahallesi'nde gerçekleşen dağcılık şenliğinin ardından Tire de geçtğimiz günlerde 4. Dağcılık ve Kültür Şenliği'ne ev sahipliği yaptı.

Tire Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren Tire Dağcılık Kulübü'nün (TİREDAK) düzenlediği organizasyona İzmir ve civar illerden yüzlerce, dağcılık, yürüyüş ve doğa tutkunu sporcu katıldı.

Şenlik, Tire Kent Müzesi önünde yapılan açılış töreni ile başladı. Dağcıları, tarihi Belediye Armoni Bandosu, çaldığı marşlarla karşıladı. Toplu şekilde gerçekleştirilen şehir turunun ardından konaklama için Arappınarı Mesire Alanı'na geçildi. Kamp ateşini yakan dağcılara Tire Belediyesi akşam ücretsiz yemek ikramında bulundu.

Toplam 2 gruba ayrılan sporcular, 2 etaptan oluşan yürüyüşlerini gerçekleştirdi. A Grubu zirve, B Grubu ise Arappınarı'ndan Kaplan Köyü'ne kadar uzanan parkurda sınav verdi. Şenlikte, Buca, Kardelya, Kardak, Gaziemir Belediyesi Dağcılık Kulübü ile çok sayıda bağımsız dağcı yer aldı.

Dağcıları Tire'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, doğa ve insan ilişkisine dikkat çekerek, 'Doğanın insana değil insanın doğaya ihtiyacı vardır. Doğayla iç içe olan bu spor ve etkinlik dalında yer alan insanları konuk etmekten dolayı mutluyuz' dedi.

Hasan Aydın

 

Bakmadan Geçme