ÇYDDLİ GENÇLERDEN 9. ÇANAKKALE ABİDE BULUŞMASI

Kerem Karamanlıoğlu – Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ödemiş, Torbalı ve Kuşadası şubeleri ortak bir etkinlik...

Kerem Karamanlıoğlu – Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ödemiş, Torbalı ve Kuşadası şubeleri ortak bir etkinlik düzenleyerek gelenekselleşen 9. Abide buluşmasında Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce ÇYDD'li gençlerle birlikte Atatürk ve onun kurduğu çağdaş Türkiye idealine bağlılıklarını bir kez daha dile getirdiler.

Çanakkale Savaşının 100. yılında 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı ve dev bir Atatürk posterini ellerde bir kortej halinde taşıyarak abide alanına gelen gençler, daha sonra ÇYDD harflerini yarım ay şekline dönüştürülen Türk bayrağı içersinde yazdılar.

Coşkulu bir şekilde okunan İstiklal Marşı sonrası Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve ardından Ata'ya gençliğin cevabı okundu.

İlkokullarda her sabah derse giriş töreninde okunan ancak şimdi uygulamadan kaldırılan Andımız okundu. Çanakkale ÇYDD şubesinin düzenlediği törende ÇYDD'li gençlerin disiplin tavırları töreni izleyenlerce büyük bir alkışla ödüllendirildi.

Törenin bitimiyle gençlere yemek ikramında bulunuldu. Duygulu anların yaşandığı törene katılan ve sayıları binlerle ifade edilen topluluk daha sonra sırasıyla savaşın yaşandığı koyları ve şehitlikleri ziyaret ederek bu vatan için kanlarını seve seve akıtmış o yüce kahramanların ruhlarına dualar okuyarak ayrıldılar.

Bu tarihi buluşmayla birlikte gençlerin birbirlerini yakından tanıma ve kaynaşmaları geziyi organize eden Ödemiş, Torbalı ve Kuşadası ÇYDD yönetimlerini de memnun etti.

Ortak projeleri sürdürme kararı alan şubeler ÇYDD Selçuk Gençlik Kampında birlikte olmak için sözleştiler.

Bakmadan Geçme